Smažené pirohy s kyselým zelím

Bezmasá jídla Doba přípravy: 1.5 hod 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 1.5 hod 0 názorů

Suroviny 20-30 ks

brambory vařené v slupce
sůl
1 vejce
hrubá mouka
kyselé zelí
1 cibule
olej na smažení
uzenina nebo uzená slanina (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Kyslú kapustu podusíme na cibuľke, osolíme, okoreníme podľa chuti. Kto chce, pridá na kocky pokrájané niečo údené alebo slaninkú, ale nie je to nutné.

  2. Zemiaky olúpeme, nastrúhame a pripravíme zemiakové cesto s hrubou múkou, soľou a vajíčkom.

  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3,5 mm, nakrájame na väčšie štvorce a plníme podusenou kapustou. Zložíme do trojuholníka (pirohu) a smažíme na oleji do zlatista.

Komentáře k receptu Smažené pirohy s kyselým zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pirohy s kyselim zelim