Smažené pirohy s kyselým zelím

Zuzana Hudakova Kuchařka: Zuzana Hudakova

Doba přípravy: 1.5 hod 20-30 ks Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

brambory vařené v slupce
sůl
1 vejce
hrubá mouka
kyselé zelí
1 cibule
olej na smažení
uzenina nebo uzená slanina (není nutné)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kyslú kapustu podusíme na cibuľke, osolíme, okoreníme podľa chuti. Kto chce, pridá na kocky pokrájané niečo údené alebo slaninkú, ale nie je to nutné.

  2. Zemiaky olúpeme, nastrúhame a pripravíme zemiakové cesto s hrubou múkou, soľou a vajíčkom.

  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3,5 mm, nakrájame na väčšie štvorce a plníme podusenou kapustou. Zložíme do trojuholníka (pirohu) a smažíme na oleji do zlatista.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené pirohy s kyselým zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pirohy s kyselim zelim

Zapomněl/a jsem heslo