Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatový salát pochoutkový

Pochoutkový salát s rajčaty se hodí ke svačině i jako letní oběd. Doplňte ho kouskem čerstvého pečiva a podávejte vychlazený z lednice. Základ z majonézy dodává krémovost a propojuje všechny chutě.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba vychlazení v lednici

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba vychlazení v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 311 kJ /
2 703 kcal
Bílkoviny51,24 g
Tuky253,99 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 4,37 g
Sůl10,42 g
Sacharidy47,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme. Krok 2: Cibuli nakrájíme na jemno. Rajčata, salám a vejce nakrájíme na kostky. Krok 3: Vše dáme do mísy, přidáme majonézu. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Dobře promícháme. Salát necháme před konzumací vychladit v lednici.

TIP: Zdravější verze majonézy - rady a tipy

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborně chutná

Já bych tam taky místo vejce dala sýr a Majolku® smíchala s jogurtem a nebo zakysanou smetanou :-)

Dělám a znám. <3 Tohle je výživnější varianta, jinak bez salámu.:yes:

Toto je jeden z nejlepších rajčatových salátů, který se dá v létě konzumovat i k obědu. Já do toho ještě přidávám na plátečky pokrájenou mozzarelu.;-)

natalie chalupnikova 30. 9. 2009 16:34
jo dim delalasem pro moji maminku nejaky salat a fakt bezva ale nedala jsem tam majoezu sul pepr vajicka salam janaom rajcata a cibli:yes::-D:-)):-*:-8:-O;-):-/:-):-(

Dneska byl k večeři. Místo vajíček jsem dala strouhaný eidam a půlku Majolky® s půlkou zakysaný smetany- je to pak ještě výraznější a má to šmrnc.:-p Přidala jsem fotku;-)

Taky ho dělám. je prostě super:-p:-*

Tématické fráze:
rajčatový salát, rajčatový salát se salámem, salát z rajčat, rajcatovy salat recept, rajčatový salát s majonézou, nejlepši rajčatovy salat, jak udelat rajčatový salát, recept na rajčatový salát, rajčatový salát s vajíčkem, rajčatový salát s vejci, rajčatoví salát, rajčatovej salát, recept rajčatový salát, recepty rajčatový salát, rajcatove salaty, saláty z rajčat, rajčatový salát recepty, salát rajčatový, rajčatový salát s Majolkou®, pařižsky salát

Suroviny:
rajče, cibule, vejce, salám měkký, majonéza, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu