Bábovka s vaječným koňakem
Pečete často bábovku, ale pokaždé ji připravujete podle stejného receptu? Zkuste něco nového a přidejte do těsta vaječný likér. Bábovka se už při pečení rozvoní celou kuchyní a až ji ochutnáte, u jednoho kousku určitě nezůstanete.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 977 kJ / 5 253 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 89,40 g | 
| Tuky | 306,80 g | 
| Vláknina | 14,50 g | 
| Cholesterol | 1,43 g | 
| Sodík | 751 mg | 
| Sůl | 2,01 g | 
| Sacharidy | 460,60 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bábovka s vaječným koňakem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rJ4
Moje poznámka
					
				
Bábovka s vaječným koňakem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rJ4
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 26 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bábovka s vaječným koňakem, 
						
						
							výborná bábovka s vaječným koňakem, 
						
						
							oblubené recepty, 
						
						
							bábovka s vaječným koňakem recept, 
						
						
							bábovka s vaječným likérem, 
						
						
							bábovka z vaječnym konakem, 
						
						
							vaječný koňak recept, 
						
						
							buchta s vaječným koňakem, 
						
						
							bábovka z vaječného koňaku, 
						
						
							tvarohová bábovka s vaječným koňakem, 
						
						
							recept na babovku s vajecnym konakem, 
						
						
							beránek s vaječným koňakem, 
						
						
							bábovka vaječný koňak, 
						
						
							buchta z vaječného koňaku, 
						
						
							bábovka z vaječnaku, 
						
						
							bábovka s koňakem, 
						
						
							buchta z vajecneho likeru, 
						
						
							bábovka s vaječným, 
						
						
							bábovka z vaječného likéru, 
						
						
							buchta s vaječným likérem
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							olej, 
						
						
							likér vaječný, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							kakao, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (60)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Vymažte formu rozehřátým tukem (máslem) a dejte ji na chvíli do ledničky. Pak ji vymažte ještě jednou a vysypte polohrubou moukou. Po upečení rozhodně hned nevyklápějte, ale formu přikryjte na chvíli čistou utěrkou a počkejte, až se strany odchlípnou samy. Pak vyklopte.
Ideální ovšem je (pokud to tvar formy dovolí, například dortová), dát na dno pečící papír, potřený kouskem syrového másla. Stěny dortové formy ponechte klidně suché.
Jen se zeptám zkušených. Byla to moje první bábovka (na Vánoce jsem dostala menší formu :)) a to vyklopení byl boj!
Jak to děláte Vy, aby se Vám krásně vyklopila? Díky :) a ještě jednou MŇAM!
Kris
Recept samozřejmě není můj vlastní, jen ho mám už dlouhá léta vyzkoušený a oblíbený...A dokonce jsem ho musela častokrát narychlo vyrábět na různé víkendové mejdánky na horských chatách, kterých jsem se osobně neúčastnila...
posílám bod i fotku