Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 067 kJ / 1 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,68 g |
Tuky | 84,56 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 223 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 91,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z pomerančů odkrojíme slupku tak, že odřízneme i bílou blanku a odhalíme dužninu. Ostrým nožíkem ji vykrajujeme tak, abychom odstranili veškeré blanky a měli dužninu čistou. (blanky oddělující jednotlivé plátky mají tendenci hořknout.) Necháme ji trochu okapat a promícháme s piškotovou strouhankou.
Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme a střední pruh potřeme Nutellou.
Krok 3: Navrstvíme pomeranče, případně ještě zasypeme kousky čokolády a zavineme.
Krok 4: Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C 15-20 minut.
Zveřejněno 6. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo-pomerančový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjr8
Moje poznámka
Čokoládovo-pomerančový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjr8
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 7 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 32 sekundami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 1 hodinou
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 1 hodinou
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 2 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 2 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 3 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 4 hodinami
Tématické fráze:
pomerančový závin,
pomerančový moučník,
štrůdl s pomerančem,
šťavnatý pomerančový koláč,
štrůdl z nutely,
piškotová mňaminka,
pomerančový koláč,
štrůdl,
3trudl z nutely,
recept pomeranč,
albert pomeranče,
štrůdl pomerančích,
nevšední strudl,
hrnickovy stavnaty tvar,
moučníky s pomerančem,
pomerancovy kolac recept,
pomerančový mandarinkový džem marmeláda,
štrůdl ckoladovy,
závin s čokoládou a pomerančem,
koláč s pomeranči
Suroviny:
těsto listové,
pomeranče,
nutella,
piškoty dětské,
pečící papír,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (10)
Až budete péct, dejte opravdu pozor, ať se vám tam nedostane šlupka - je to sice trochu patlajda - zvlášť pokud jsou pomeranče šťavnaté, jako ty moje dnes, ale je to důležité. Když jsem pekla prvně (to už je docela dlouho), trochu jsem to oflákla a na místech, kde byl kousek šlupky a bezprostředního okolí to zhořklo. Ne, že by se to nedalo jíst, bylo to i tak dobré, jen je zbytečné si nechat zkazit dojem