Ranní croissanty

misza Kuchařka: misza

16 mini croissantů Slané pečivo 17 názorů

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1/4 lžičky soli
1/2 hrnku změklého másla
3/4 hrnku přírodního sýru cottage
mouka na vál
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme přes noc do ledničky.

  2. Ráno těsto rozdělíme na polovinu, rozválíme dokulata, rozdělíme každou část na osm dílků a stočíme je ke středu.

  3. Rohlíky sypeme např. kmínem, mákem nebo můžeme plnit čokoládou a posypat mletými ořechy.

  4. Dáme na plech vyložený pečícím papírem potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 25-30 minut dozlatova.

Poznámka

Tento recept mám z novin Právo.

Můj první výtvor:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ranní croissanty

Předchozí 1 2

Tématické fráze: croasanty od ládi hrušky croisan nugátové croisanty mini croasanty od hrušky kroasanty podle hrušky recepty ládi hrušky croissanty kroisan croissanty od ládi hrušky croasant ládi hrušky lada hruska croasant recepty ládi hrušky mini croasanty kroasanty recept croisan recept nugátové croissanty láďa hruška croasanty slané croasanty slaný croasant nugatové croasanty čím plnit croissanty láda hruška nugátové croissanty