Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 579 kJ / 3 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,90 g |
Tuky | 191,49 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 406,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Moje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 13 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 21 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 37 minutami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 1 hodinou
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Borůvkový táč
Eviip před 1 hodinou
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 4 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 6 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 7 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 8 hodinami
Tématické fráze:
recept na oriskovou babovku,
bábovka recept,
babovka,
doba pečení bábovky,
recept na babovku,
babovka hrnečková,
hrnickova orechova babovka,
babovka doba peceni,
mafiny hrnkové,
oriskovababovka,
ořechová bábovka hrníčková,
ořížková bábovka,
oříšková bábovka s čokoládou,
ořechová babovka hrnková,
hrnková ořechová bábovka,
recept na oříškovou bábovka,
peceme babovku,
recepty na oříškovou bábovku,
výborná bábovka hrníčková,
oriskovy moucnik
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
máslo,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (21)
- teplota/doba pečení udaná v receptu naprosto nedostačující (nebo se mi asi zrovna rozbila trouba)-bábovka byla na povrchu skoro skoro bílá -180 a 45 min. by bylo asi lepší (a to vždy musím dávat teplotu spíše nižší než udávají v receptech, protože mi troba peče dobře)no ale dopekla jsem jí nakonec nějak
- takže bohužel celkově: