Suroviny
Porce: cca 10 lžic
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 022 kJ / 244 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,30 g |
| Tuky | 9,00 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 44 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si koření a pokud používáte nějaké koření již v mleté formě, tak jej dejte stranou.
Krok 2: Rozpalte pánev na středním plamenu (bez oleje) a když je horká přesypte do ní celá koření. Stále míchejte. Když koření začne pěkně voňet anebo tmavnout, tak jej okamžitě sundejte z hořáku.
Krok 3: Přesypte zpět na talíř a nechejte vychladnout. Vychladlé koření po částech umelte v čistém mlínku na kávu nebo utlučte v hmoždíři. Přesyjte do připravené nádoby přes velmi jemný cedník. Zbytky z cedníku vraťte do mlýnku a přidejte další část celého koření.
Krok 4: Do nádobky můžete předem vložit zahnutý papírek s názvem směsi. Přesypte do vzduchotěsné nádoby. Uzavřte víčkem a skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. Směs časem ztrácí na vůni a aroma, proto je lepší namlít jen malé množtví, ale častěji.
Zveřejněno 14. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Garam Masala #1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAM7
Moje poznámka
Garam Masala #1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAM7
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 19 hodinami
Nivová pomazánka s ořechy a jablkem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 37 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 1 hodinou
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 2 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 3 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 4 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 5 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 14 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 18 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 18 hodinami
Tématické fráze:
masala,
masala recept,
garam masala,
garam masala recept,
jak použít garam masala,
indická pánev garam masala,
indická masala,
garam masála recepty,
recept garam masala,
malsala,
garam masala v kuchyni,
indická omáčka massala,
garam masala kde koupit,
omáčka masala,
garam masala recept na co se používá,
indická omáčka masala,
masala koření recept,
omáčka garam masala,
skorice v indické kuchyně recepty,
masala omáčka
Suroviny:
koriandr,
římský kmín celý,
kardamon zelený,
skořice,
koření hřebíček,
květ muškátový,
kardamon černý,
ořech muškátový,
pepř černý,
bobkový list,
růže,
fenykl
Komentáře (6)
Dnes nie sme v stredoveku a preto je to blbost.
KARDAMOM je názov na celom svete a v Cesku tiez!
elettaria (znám jako: zelený, pravý, skutečný)
amomum (znám jako černý kardamon, hnědý kardamon, kravan, džava, bengálský, sijamský, bílí nebo červený)
Ve čtvrtém století se dostali do Řecka ze severní Persie, zatímco jiné zdroje jsou obeznámeny s tím, že jejich původ je z Indie.
Slovo kardamom je odvozeno z latinského cardamomun, což je polatinštěný název odvozený z řeckého kardamomon, složeniny kardamon a amomon. Nejranější podoba v řečtině byla kardamíja. V Novém zákoně se objevuje slovo amomon, které označuje aromatickou rostlinu.
Nejnovější ožnačení elettaria je odvozeno z jihoazijského jazyka (v hindštiě ilajči a pandžábštině ilejči).
Ve středověké angličtině a středověké francouzštině je znám pod názvem cardamon a tudíž se doteď používají obě formy.