Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 896 kJ / 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,10 g |
| Tuky | 22,84 g |
| Vláknina | 25,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11,84 g |
| Sůl | 29,50 g |
| Sacharidy | 48,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno očistíme a omyjeme, poté nařízneme a natřeme česnekovou pastou ( prolisujeme stroužky česneku, smícháme se solí a vegetou, přidáme olej), dáme do lednice do druhého dne naležet.
Krok 2: Nakrájíme na větší kousky cibuli (plátky / kostky), dáme do pekáče, posypeme kmínem, na to položíme naložené koleno kůží dolů, též posypeme kmínem, podlejeme vodou, přiklopíme a pečeme na 180- 200°C (záleží na troubě a velikosti kolena) cca 1hodinu.
Krok 3: Po hodině koleno otočíme kůží nahoru, kdo má rád může si ještě drobátko posypat kmínem, a pečeme další hodinku. Kdo rád kůžičku křupavou, může cca 15minut před dopečením oddělat poklop a dopéct koleno dokřupava. Příloha může být brambory, bramborová kaše, čerstvý chléb nebo cokoliv kdo jak má rád.
Zveřejněno 10. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové česnekově nakládané koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBGy
Moje poznámka
Vepřové česnekově nakládané koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBGy
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené křenové brambory
cookamater před 18 minutami
Kuřecí soté s brokolicí
Kdyzjehlad před 23 minutami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 10 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 11 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 12 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 14 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak upéct vepřové koleno,
nakládané koleno,
naložené vepřové koleno,
jak správně upéct koleno,
naložené koleno,
jak spra ne upect vepřové koleno,
jak správně upéct vepřové koleno,
nakládané pečené vepřové koleno,
jak správně upéct vepřovou krkovici,
jak upéct koleno,
nakládané v.koleno,
jak dobře upéct koleno,
nakládaná kolena,
vepř koleno,
naložené vepř.koleno,
jak dobře upéct vepřové koleno,
jaj upect vepřove koleno,
nakládané pečené koleno,
nalkládné vepřové koleno,
pečené vepřové koleno nakladane
Suroviny:
koleno vepřové,
česnek,
cibule,
olej,
kmín celý,
sůl,
vegeta
Komentáře (11)
Grilovala jsem pomalu na každé straně asi cca 15 minutek. Měla jsem velké koleno takže té soli bylo trošku málo,ale to nevadilo.
Cibule byly tři veliké a bylo to moc. Koleno bylo od ní sladké !!!
Kdo má rád sladší doporučuji,kdo ne, určitě stačí jedna malá cibule - jenom pro chuť! Možná jsem měla zase tu proklatě sladkou cibuli z Němec já nevím,ale už se mi jednou podařil uvařit i sladký guláš! Ihned po upečení jsem chutnala - dobré.Pak jsem to nechala 3 hodinky uležet - skvělé !Mňam! Ta cibule ,ta sladkost se částečně stratila. Určitě jsem nepekla naposled,ale tolik cibule už nedám.Přidám radši česnek!
Pak písni, jak to dopadlo a klidně přidej i foto.
U nás jsou velmi populární tyto zdravé recepty!!!