Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 783 kJ / 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 1,30 g |
| Vláknina | 9,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 37,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lístkové těsto tence rozválíme, pomocí větší formičky (velikost je dána velikostí "muffinek" na mufinkovém plechu) vykrojíme kolečka, kterými vysteleme formičky na plechu a těsto potřeme lehce rozkvedlaným vejcem. Já měla plech pro 12 mufinek. Menší kulatou formičkou vykrojíme pro každou růžičku 6 koleček, která uprostřed poklademe tenkými plátky jablek, ochutíme cukrem a skořicí a tvoříme růžičky.
Krok 2: Z prvního kolečka vytvoříme pestík a kolem něj nabalujeme dalších 5 koleček s náplní (viz fotopostup).
Krok 3: Hotovou růžičku vespod mírně stlačíme a vložíme na plech do formičky s těstem. Lehce dotvarujeme okraje a poté je potřeme rozkvedlaným vejcem.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C. Záleží na troubě. Někdo peče ze začátku zprudka 10 minut a poté tlumí teplotu.
Zveřejněno 17. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoRB
Moje poznámka
Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoRB
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 21 minutami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 16 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 16 hodinami
Tématické fráze:
jablečné růžičky z listového těsta,
jablkové růžičky,
růžičky z listového těsta a jablek,
jablkové růžičky z listového těsta,
růžičky z listového těsta s jablky,
pečené růžičky z jablek,
jablkové růžičky video,
ruzicky z jablek video,
pečené růžicky,
růže z listového těsta video,
pečené jablkové růžičky,
recepty z listkového těsta,
jablecne ruzicky video,
pečené jablečné růžičky,
pečené jablečné růžičky,
jablkové růžičky z listového těsta video,
růžičky z listového těsta,
recept na jablkové růžičky,
pečené růžičky s jablky,
pečené růžičky z jablek
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
cukr skořice
Komentáře (50)
Dalsi "figl" je, pridat k neoprazenym mandlim jednu mandli horkou. Kdyz nemate, postaci jedna "mandle" z pecky merunky a nebo pridat mandlovou esenci, ale to se dela, kdyz se krem pouziva na promazani dortu, tedy bez dalsi tepelne upravy.
Ty oprazene mandle urcite zmeni chut testa frangipane.
"jen jsem v moučníku vůbec necítila mandlovou chuť"
Samotné mandle (na rozdíl od ořechů či oříšků) mají nevýraznou chuť. Např. u makronek se skořápky dělají obvykle z mandlové mouky, ale desítek různých příchutí se dosáhne teprve různě ochucenými náplněmi.
http://www.toprecepty.cz/recept/38088-makronky/
Dokonce i marcipán, což jsou takřka pouze mandle + cukr, se často ochucuje mandlovým aroma...
Přidávám fotku, boky jsem přetřela zředěnou marmeládou a obalila ve zbytku mletých mandí, aby nebyl vidět jen piškot. Měla jsem jich ale málo na obalení, takže fotka nic moc
Jana uvádí,kde čerpala a jak to udělala podle sebe
Je opravdu um udělat něco jiného
Klidně vymažte i tento
Janinko,jsi velice nápaditá
Majka8:mě něco podobného přišlo mailem,ale pouze 4fotky s postupem.Přemýšlela jsem,jak se tam dotyčnému podařilo bez nehody zarolovat plátky jablek
Merylas: tak nevím, kdo je větší hračička