Listová buchta
Pokud hledáte recept na osvěžující lehký dezert s ovocem, vyzkoušejte tento moučník. Větší vrstva pudinku, pokrytá šťavnatými meruňkami mezi dvěma pláty listového těsta, zachutná zajisté každému. Ozdobený šlehačkou bude na talíři vypadat neodolatelně.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 40 × 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 216 kJ / 2 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,08 g |
Tuky | 34,56 g |
Vláknina | 6,96 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 556,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Z kompotovaných meruněk slejeme nálev a necháme je okapat. Čerstvé meruňky vypeckujeme a přepůlíme.
Krok 4: Polovinu listového těsta vyválíme na pomoučeném vále nebo přímo na pečicím papíru. Vyválené těsto položíme na plech a poklademe ho piškoty.
Krok 5: Mezitím připravíme pudink dle návodu na obalu. Do 1 litru mléka použijeme tři sáčky pudinku a 4 lžíce krystalového cukru. Po uvaření necháme pudink prochladnout.
Krok 6: Mírně vychladlý pudink rozetřeme na piškoty a navrch poklademe okapané meruňky.
Krok 7: Na vále vyválíme zbytek těsta a přikryjeme jím vrstvu ovoce na plechu.
Krok 8: Plech vložíme do vyhřáté trouby, po 10 minutách (bez otevírání trouby) zmírníme na 170 °C a dopečeme. Pečeme celkem 20-30 minut. Řídíme se vlastní troubou.
Krok 9: Po upečení necháme buchtu vychladnout, aby pudink zatuhnul.
Krok 10: Při podávání můžeme řezy zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 10. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANm7
Moje poznámka
Listová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANm7
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 41 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 43 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 54 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 12 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 13 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 14 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
buchta z listoveho testa,
listová buchta s pudinkem,
recepty z listového těsta a pudingu,
buchty z listového těsta,
buchta na plech z listového těsta,
bebe buchta,
buchta z listového těsta s pudinkem,
rychla buchta z listoveho testa,
buchta s listového těsta,
listové těsto puding,
pudinková buchta z listového těsta,
listová buchta,
listová buchta,
listová buchta,
buchta s pudinkem a piškoty,
listové těsto a meruňky,
buchty s listového těsta,
buchta listové těsto,
buchta mezi 2 listova těsta,
buchta z listového těsta a pudingu
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
piškoty,
cukr krystal,
mléko,
meruňky
Komentáře (33)
No a kdybyste plát z listového předpekla 5 minut/cca 200°C tak by podklad nebyl jako papundekl (viz foto)