Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 668 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,93 g |
Tuky | 35,36 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 293,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMxV
Moje poznámka
Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMxV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bezlepkové ovocné knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mléčná omáčka s česnekovými výhonky
Přidáno před 16 hodinami
Grilované vepřové steaky s česnekovými výhonky
Přidáno před 16 hodinami
Masová haše se šťouchaným bramborem
Přidáno před 16 hodinami
Omeleta s uzeným lososem a sýrem cottage
Přidáno před 16 hodinami
Taštičky z listového těsta s tvarohovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Edibara před 5 hodinami
Krkovice v rumu s čerstvými švestkami
Danna před 7 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Vladka321 před 9 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Evculina84 před 9 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 11 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Ruzicka1 před 12 hodinami
Celerový salát
Gabi1 před 12 hodinami
Hrnková bábovka
Andulakovina před 13 hodinami
Švédský rybí salát
prokesova před 15 hodinami
Kinder řezy
anickapp před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort pán prstenů,
elfský chléb,
pán prstenů dort,
lembas chleba,
elfský chléb recept,
pemikan,
elfský chleba,
dorty pán prstenů,
pán prstenů recepty,
jak upect lembas,
lembas chléb,
pan prstenu dorty,
recept na chleba lembas,
dort ve tvaru prstenu,
chléb lembas,
jídlo pán prstenů,
elfí chléb,
dort pan pr,
jmeno chleba z pán prstenů,
recept na elfský chléb
Suroviny:
mouka,
cukr,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
skořice,
káva
Komentáře (22)
1 várka je přibližně na 9 lembasů, ale záleží na tom, jak velké je děláte
Suroviny: hladká mouka (16 polévkových lžic), cukr moučka (12 pol. lžic), máslo (rozehřáté - 6 lžic), vejce (2 žloutky, 1 bílek), skořice (2 malé lžičky), vanilkový cukr (2x)
Postup: Všechno smíchejte; pokud vám těsto nejde dohromady, přidejte ještě trošku másla, udělejte placky (je na vás, jaký tvar a velikost zvolíte), potřete bílkem, posypte navrch skořicí a dejte do trouby.
Trouba by měla být předehřátá, když tam dáte plech s lembasy, pečte přibližně na 170°
A jak dlouho? Čas nemám přesně změřený, zkrátka to musíte kontrolovat, povrch musí být křupavý a dozlatova upečený.