Suroviny
Porce: 12 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 110 kJ / 6 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,53 g |
| Tuky | 414,59 g |
| Vláknina | 27,30 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 3,81 g |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 698,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Krok 2: Připravíme si formu (tento recept je na velikost 26 cm) a dno vyložíme pečícím papírem. Formu vymažeme a vysypeme moukou. Krok 3: Na plotně si rozpustíme máslo a přilijeme černé pivo (nejčastěji používám černého Bernarda). Sejmeme z ohně a pomalu ruční metlou zašleháme kakao s cukrem krystal. Krok 4: V jiné míse rozšleháme vejce se smetanou a vanilkou. Nalijeme ho ke směsi másla a piva. Krok 5: Nakonec vmícháme mouku se sodou. Vše dobře promícháme a nalijme do předem připravené formy. Pečeme přibližně 45 minut (poznáme podle čisté špejle). Po upečení vyndáme korpus z trouby a necháme vychladnout. Krok 6: Krém:
Ušleháme smetanu do polotuha (lze použít smeta-fix, nemusí být pokud má smetana více než 33% tuku). Krok 7: Mascarpone a cukr vyšleháme do tuha. Krok 8: Vmícháme vanilkový extrakt a ušlehanou smetanu a důkladně (nejlépe ručně) pomalu promícháme. Naneseme krém na dort a poprášíme kakaem.
Troubu si předehřejeme na 180°C. Krok 2: Připravíme si formu (tento recept je na velikost 26 cm) a dno vyložíme pečícím papírem. Formu vymažeme a vysypeme moukou. Krok 3: Na plotně si rozpustíme máslo a přilijeme černé pivo (nejčastěji používám černého Bernarda). Sejmeme z ohně a pomalu ruční metlou zašleháme kakao s cukrem krystal. Krok 4: V jiné míse rozšleháme vejce se smetanou a vanilkou. Nalijeme ho ke směsi másla a piva. Krok 5: Nakonec vmícháme mouku se sodou. Vše dobře promícháme a nalijme do předem připravené formy. Pečeme přibližně 45 minut (poznáme podle čisté špejle). Po upečení vyndáme korpus z trouby a necháme vychladnout. Krok 6: Krém:
Ušleháme smetanu do polotuha (lze použít smeta-fix, nemusí být pokud má smetana více než 33% tuku). Krok 7: Mascarpone a cukr vyšleháme do tuha. Krok 8: Vmícháme vanilkový extrakt a ušlehanou smetanu a důkladně (nejlépe ručně) pomalu promícháme. Naneseme krém na dort a poprášíme kakaem.
Zveřejněno 28. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Britský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnKk
Moje poznámka
Britský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnKk
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 11 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 6 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 6 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 6 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 6 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 7 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 9 hodinami
Tématické fráze:
recept na korpus s cernym pivem,
dort spiderman černý,
britský recept
Suroviny:
pivo černé,
máslo,
cukr krystal,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
kakao,
vejce,
soda jedlá,
extrakt vanilkový,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
kakao
Komentáře (5)