Rybízovo-angreštový tvarohový koláč
Tento koláč je dokonalým spojením svěžích letních plodů a jemného tvarohu, který vytváří neodolatelně lahodný dezert. Moučník tvoří křehký korpus s krémovou tvarohovou náplní, kterou doplňují kyselkavé tóny rybízu a angreštu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 914 kJ / 5 477 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,79 g |
| Tuky | 261,15 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 1,27 g |
| Sodík | 755 mg |
| Sůl | 2,47 g |
| Sacharidy | 656,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Všechny suroviny na tvarohovou náplň společně vymícháme. Krok 3: Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh a potom ještě chvíli šleháme nad párou. Krok 4: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme na hladké těsto. Krok 5: Těsto vyválíme na rozměr o něco větší jako plech a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a okraje vyhrneme na boky. Krok 6: Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň, vložíme do vyhřáté trouby a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut. Potom na náplň poklademe ovoce, jemně posypeme moučkovým cukrem a dáme péct asi na 35-40 min. Krok 7: Před dopečením ozdobíme sněhem cukrářským sáčkem s ozdobným nástavcem do tvaru mřížky a dáme do trouby zapéct do zlatova.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Všechny suroviny na tvarohovou náplň společně vymícháme. Krok 3: Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh a potom ještě chvíli šleháme nad párou. Krok 4: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme na hladké těsto. Krok 5: Těsto vyválíme na rozměr o něco větší jako plech a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a okraje vyhrneme na boky. Krok 6: Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň, vložíme do vyhřáté trouby a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut. Potom na náplň poklademe ovoce, jemně posypeme moučkovým cukrem a dáme péct asi na 35-40 min. Krok 7: Před dopečením ozdobíme sněhem cukrářským sáčkem s ozdobným nástavcem do tvaru mřížky a dáme do trouby zapéct do zlatova.
Zveřejněno 6. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízovo-angreštový tvarohový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYAn
Moje poznámka
Rybízovo-angreštový tvarohový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYAn
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 20 hodinami
Nivová pomazánka s ořechy a jablkem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 2 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 3 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 4 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 5 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 6 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 6 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 15 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 20 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 20 hodinami
Tématické fráze:
angreštový koláč,
angreštový koláč s tvarohem,
rybizovo tvarohovy kolac,
angreštový cheesecake,
angreštový koláč se sněhem,
angrešt koláč,
angreštový koláč s drobenkou,
rychly angrestovy kolac,
rybizovotvarohovy kolac,
rybizovo tvarohový koláč s drobenkou,
rybízovo borůvkový kolač s tvarohem,
angrešt recepty,
rybizovo tvarohove řezy,
koláč z angreštu,
angrestovy kolac,
kolac angrestovy,
recepty- angreštový koláč,
angreštovy moučnik,
recept na angreštovy kolač,
angrestove cokoladove rezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
máslo,
tvaroh,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
mléko,
olej,
žloutek,
bílek,
cukr krystal,
angrešt,
rybíz,
cukr moučkový,
mouka
Komentáře (2)