Rybízovo-angreštový tvarohový koláč
Tento koláč je dokonalým spojením svěžích letních plodů a jemného tvarohu, který vytváří neodolatelně lahodný dezert. Moučník tvoří křehký korpus s krémovou tvarohovou náplní, kterou doplňují kyselkavé tóny rybízu a angreštu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 914 kJ / 5 477 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,79 g |
Tuky | 261,15 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 755 mg |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 656,10 g |
Postup přípravy
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Všechny suroviny na tvarohovou náplň společně vymícháme. Krok 3: Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh a potom ještě chvíli šleháme nad párou. Krok 4: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme na hladké těsto. Krok 5: Těsto vyválíme na rozměr o něco větší jako plech a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a okraje vyhrneme na boky. Krok 6: Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň, vložíme do vyhřáté trouby a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut. Potom na náplň poklademe ovoce, jemně posypeme moučkovým cukrem a dáme péct asi na 35-40 min. Krok 7: Před dopečením ozdobíme sněhem cukrářským sáčkem s ozdobným nástavcem do tvaru mřížky a dáme do trouby zapéct do zlatova.
Zveřejněno 6. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízovo-angreštový tvarohový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYAn
Moje poznámka
Rybízovo-angreštový tvarohový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYAn
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
angreštový koláč,
angreštový koláč s tvarohem,
rybizovo tvarohovy kolac,
angreštový cheesecake,
angreštový koláč se sněhem,
angrešt koláč,
angreštový koláč s drobenkou,
rychly angrestovy kolac,
rybizovotvarohovy kolac,
rybizovo tvarohový koláč s drobenkou,
rybízovo borůvkový kolač s tvarohem,
angrešt recepty,
rybizovo tvarohove řezy,
koláč z angreštu,
angrestovy kolac,
kolac angrestovy,
recepty- angreštový koláč,
angreštovy moučnik,
recept na angreštovy kolač,
angrestove cokoladove rezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
máslo,
tvaroh,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
mléko,
olej,
žloutek,
bílek,
cukr krystal,
angrešt,
rybíz,
cukr moučkový,
mouka
Komentáře (2)