Rybízovo-smetanové muffinky“šklebohubky“

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

11 silikonových formiček na muffiny Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 16 názorů

Suroviny

400 ml kuliček červeného rybízu
200 ml rybízové marmelády
200 g kysané smetany
15 g sypké želatiny
50 ml vody nebo mléka
3 lžíce bílého jogurtu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si rozpustíme do tekutého stavu marmeládu. Horkou vypneme, přidáme vodu, vsypeme želatinu a pořádně promícháme.

  2. Po 10 minutách šlehačem prošleháme, přidáme smetanu a vyšleháme do hladké hmoty. Přidáme jogurt a znova šlehačem na stupeň 2 promícháme.

  3. Na závěr vmícháme kuličky rybízu a plníme do formiček, které důkladně vypláchneme studenou vodou. Dáme do lednice, nebo mrazáku dobře vychladit.

  4. Podáváme ozdobené rybízem, kdo má rád, může přidat i kopeček šlehačky.

Poznámka

Na posledních 200ml uvařené marmeládyhttp://www.toprecepty.cz/recept/35005-rybizova-mar... jsem už neměla skleničku, tak jsem přidala to, co je uvedeno v surovinách. Přes noc se muffinky prospaly v mrazáku a dnes šly na vandr do žaludku:-)

Pokud budeme pouze mrazit, ne chladit v lednici, tak želatinu nemusíme použít.

V tom vedru to celkem bodlo. Název tahle mlska dostala podle toho, jak se nám kyselostí rybízových kuliček škebily huby. Z malin, nebo meruněk by to bylo určitě také moc príma.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízovo-smetanové muffinky“šklebohubky“

1 2

Tématické fráze: může se želatina na vaječnou tlačenku použít i do dezertu smetana ke šlehání recepty muffiny se sladkou smetanou rybízovo ořechové muffiny rybizovo smetanovy kolac rybizova zelatina ozdobena marmelada

Zapomněl/a jsem heslo