Nepečený pomerančový dort (zimní varianta lehkého letního dezertu)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 456 kJ / 3 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,41 g |
Tuky | 251,13 g |
Vláknina | 1,92 g |
Cholesterol | 506 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,11 g |
Sacharidy | 202,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškoty a sušenky rozdrtíme na jemno, smícháme s měkkým (nikoliv rozpuštěným) máslem, pokud je směs tuhá, přidáme trošku mléka. Kompaktní hmotu rozložíme na dno dortové formy (moje má 23 cm v průměru) vyložené pečícím papírem a udusáme. Dáme ztuhnout do lednice.
Krok 2: Našleháme tvaroh a mascarpone s cukrem a kůrou i šťávou z limetky. Pak přidáme želatinový ztužovač, připravený podle návodu a nalijeme do formy. Urovnáme vršek a necháme vychladit.
Krok 3: Tři pomeranče vyfilírujeme: seřízneme kůru z pomerančů i s blánami jednotlivých měsíčků, které potom ostrým nožem vykrajujeme. Necháme okapat šťávu a ozdobíme jimi povrch dortu. Ze zbylých blanek vyždímáme šťávu a doplníme vodou na 125 ml. Ze šťávy, cukru a poloviny prášku uvaříme želé. Štětečkem přetřeme pomeranče a povrch dortu. Chceme-li mít vrstvu želé vyšší, použijeme šťávu ze čtvrtého pomeranče a celý obsah sáčku na želé.
Dort dáme vychladit do lednice a 2 dny si ho nevšímáme. Pak sundáme ráfek a korpus i s papírem přetáhneme na podnos.
Dort dáme vychladit do lednice a 2 dny si ho nevšímáme. Pak sundáme ráfek a korpus i s papírem přetáhneme na podnos.
Zveřejněno 24. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený pomerančový dort (zimní varianta lehkého letního dezertu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KlBx
Moje poznámka
Nepečený pomerančový dort (zimní varianta lehkého letního dezertu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KlBx
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 16 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
bezlepkový nepečený dezert,
pomerancovy dezert,
pomerančový dort,
bezlepkový nepečený dort,
nepečený bezlepkový dort,
zimni dorty,
nepečené dorty,
lehký nepečený dort z piškotů,
zimní dort,
jak ozdobit dort pomerančem,
nepečený dort s pomerančích,
nepečený tvarohový dort s limetkou,
nepečený dezert s krémem z pomerančového,
bezlepkový dezert nepečený,
nepečené dezerty,
nepečený bezlepkový dezert,
nepečené bezlepkové dorty,
lehký dezert,
bezlepkové dezerty,
bezlepkový dezert recept
Suroviny:
piškoty cukrářské,
piškoty bezlepkové,
máslo,
mléko,
mascarpone,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
kůra limetková,
ztužovač želatinový,
pomeranče,
želé čiré,
cukr třtinový
Komentáře (2)