Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: Koláčová forma 30 cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 242 kJ /
1 970 kcal
Bílkoviny37,54 g
Tuky106,21 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy211,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme mleté ořechy, cukr, skořici, vanilkové aroma nebo čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti, vejce, olej, mléko a vše promícháme. Krok 2: Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do koláčové formy, máslem vymazané a hrubou moukou vysypané. Vrstva těsta není vysoká, ale pečením nabude. Krok 3: Na těsto naskládáme na plátky nebo na kostičky krájené sezónní nebo kompotované ovoce: meruňky, mandarinky, broskve, jablka, švestky, rebarboru... a kdo chce, může ovoce posypat ještě drobenkou. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 minut, vyzkoušíme špejlí.

Zveřejněno 23. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EEn0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EEn0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Janja: ...jsem rád, že Vám byl recept inspirací a měl úspěch:yes: ...děkuji :-K:-K:-K

Místo mletých ořechů kokos, přidány rozinky a sekané ořechy. Víc oleje i mléka. Bez ovoce ve formě na bábovku. Vynikající<3
Peču často moučníky s mrkví, banány a začala jsem s dýní Hokaido. Moje vnoučata je milují, a jako každá vnoučata jsou dost vybíravá;-)

Výborný koláček, povedl se :-K

Zítra vyzkouším,už se těším:yes:

Recept se mi líbil a včera jsem ho vyzkoušela s meruňkami a byla jsem pochválená ;-) je moc dobrý:yes::-*:-K

Masula: ...děkuji za vyzkoušení a ještě víc mě těší, že vás za něj pochválili:-K:-K:-K

odskúšaný - výborný:yes: nedala som mlieko, ale 6 lyžíc pomarančovej šťavy,na cesto som dala na tenko nakrájaný pomaranč a posypala mandľami, do cesta som použila kokosový cukor, je to mňamka<3

danila: ...já to věděl:yes: ...a díky za vyzkoušení:-K

Vynikající, díky za recept, dělala jsem se zmraženou rebarborou, oříšky na hrubo. Hned hotové, mňamka.

rihana: ...a já děkuji za vyzkoušení:-K

páči sa mi, vyskúšam s pomarančom a pomarančovou kôrou:-)

danila: ...věřím, že bude výborný, tak dejte vědět;-):-K

Tématické fráze:
mrkvovy koláč s ovocem, mrkvový koláč s drobenkou, recept na litý koláč s mrkví a oříšky, vláčný ovocný koláč, mrkvový koláč s jogurtem, mrkvový drobenkový koláč, vláčný makový koláč, ryychly mrkvovy kolač, rychly mrkvový kolacky, dobrej koláč z tvarohu vlacnej, mrkvový koláč s ořechy, celozrnný vláčný koláč, mrkvový koláč, vlacnej kolac z orechu a tvarohu a ovoce, ovocný koláč mrkvovy, koláč z mrkve s ovocem, mrkvovy koláč s ovoce, mrkvový koláč s mandarinkou, mrkvový rychly pernikovy koláč www sk, mrkvoví koláč s ovocem

Suroviny:
ořechy mleté, skořice, vejce, vanilkové aroma, cukr krupice, olej, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu