Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 612 kJ / 624 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,32 g |
Tuky | 19,55 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 349 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 39,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto jsem vyválela, natlačila do dortové formy a udělala mu zhruba 1 cm vysoký okraj. Těsto jsem propíchala vidličkou, zatížila fazolemi a předpekla v troubě při 180°C v programu horký vzduch 15 minut.
Krok 2: Mezitím jsem připravila náplň. Šalotky jsem oloupala, překrojila napůl a osmažila na pánvi s olivovým olejem. Po chvíli jsem směs zalila vínem a nechala vyvařit.
Potom jsem do pánve ještě přidala tymián, sůl, pepř, balzamikový ocet a třtinový cukr. Po rozpuštění cukru jsem pánev odstavila.
Mozzarellu jsem nakrájela na plátky. Krok 3: Z těsta jsem sundala fazole a naskládala na něj mozzarellu. Na mozzarellu jsem navrstvila osmažené šalotky.
Koláč jsem v troubě nechala dopéct zhruba 10-15 minut.
Potom jsem do pánve ještě přidala tymián, sůl, pepř, balzamikový ocet a třtinový cukr. Po rozpuštění cukru jsem pánev odstavila.
Mozzarellu jsem nakrájela na plátky. Krok 3: Z těsta jsem sundala fazole a naskládala na něj mozzarellu. Na mozzarellu jsem navrstvila osmažené šalotky.
Koláč jsem v troubě nechala dopéct zhruba 10-15 minut.
Zveřejněno 1. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šalotkový slaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vynm
Moje poznámka
Šalotkový slaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vynm
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 17 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 17 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 17 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 17 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové muffiny s čokoládou
MirkaP před 43 minutami
Pařížský salát
Teenka3105 před 13 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 15 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 16 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 16 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 16 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 18 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 18 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 18 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 19 hodinami
Tématické fráze:
šalotka koláč,
šalotkove zelím,
slaný koláč
Suroviny:
těsto listové,
sýr mozzarella,
cibule šalotka,
víno červené,
pepř,
cukr třtinový,
ocet balsamiko,
tymián,
olej olivový
Komentáře (6)
...nesmí jich být moc a zove se to "Pečení naslepo"
Těsto listuje, ale povrch je relativně rovný
No a to předpékání je při použití listového těsta smysluplný způsob jak ho použít jako podkladu pod těžší náplně, že