

Jednoduchý zelný salát
Suroviny
- 500-600 g hlávkového zelí
- červená cibule
- řezaná kapie ve sladkokyselém nálevu (440 g)
- sůl
- pepř
- cukr
- olej
Postup přípravy receptu
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka. Zelí osolíme a dobře promačkáme, aby zkřehlo a necháme chvíli uležet.
Do zelí přidáme cibuli a kapii i s nálevem. Nemusíme dávat celou sklenici, ale podle chuti, dala jsem 3/4.
Teď už stačí jen dochutit, nálev je ochucený, tak podle chuti přidat sůl, cukr nebo ocet. Já jsem přidala jen pár kapek oleje.
Poznámka od kuchařky
Je to opravdu rychlé a jednoduché. Nálev už většinou moc nepotřebuje.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jednoduchý zelný salát
-
Děkuji všem...
-
Super salátek
zelíčko mám ještě na záhonku,kapii koupím,cibule se najde a ostatní dochucovadla mám vždy doma
-
Muze byt moc dobry
-
Robím niečo podobné https://www.toprecepty.cz/recept/2710-salat-ze-zel... Šalát je ozaj chutný.