Čokoládový korpus na dort i moučníky
Univerzální kakaový korpus se skvěle hodí na dorty i na řezy. Jeho příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Připravte si něco na zub k odpolední kávě, plnit můžete jakoukoli náplní nebo tím, na co máte zrovna chuť.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 508 kJ / 3 707 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,43 g |
| Tuky | 161,76 g |
| Vláknina | 28,20 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 490 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 468,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nad vodní lázeň dáme do mísy nalámanou čokoládu, přidáme máslo, kakao a promícháváme, až je směs hezky hladká a rozpuštěná.
Krok 2: Těsto můžeme připravit dvěma způsoby:
Krok 3: A) Rychlejší a méně pracná varianta:
V míse vyšleháme mléko s vejci a přidáme rozpuštěnou čokoládovou směs. Krok 4: Potom přidáme cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto vymícháme dohladka. Krok 5: B) Na nadýchanější korpus:
Oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha. Krok 6: V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mléko a rozpuštěnou čokoládovou směs. Krok 7: Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 8: Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do ní připravené těsto. Krok 9: Pečeme v předehřáté troubě při 160-180 °C asi 30 minut. Krok 10: Po 30 minutách zkontrolujeme špejlí, zda už je korpus upečený - pokud je špejle čistá a suchá, můžeme korpus vyndat a nechat vychladnout na mřížce.
V míse vyšleháme mléko s vejci a přidáme rozpuštěnou čokoládovou směs. Krok 4: Potom přidáme cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto vymícháme dohladka. Krok 5: B) Na nadýchanější korpus:
Oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha. Krok 6: V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mléko a rozpuštěnou čokoládovou směs. Krok 7: Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 8: Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do ní připravené těsto. Krok 9: Pečeme v předehřáté troubě při 160-180 °C asi 30 minut. Krok 10: Po 30 minutách zkontrolujeme špejlí, zda už je korpus upečený - pokud je špejle čistá a suchá, můžeme korpus vyndat a nechat vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 4. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový korpus na dort i moučníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OpzY
Moje poznámka
Čokoládový korpus na dort i moučníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OpzY
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 56 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
cokoladovy korpus,
čokoládový korpus na dort,
cokoladovy korpus recept,
nejlepší čokoládový korpus,
recept na čokoladový korpus,
čokoládový korpus na dort recept,
čokoládový dort korpus,
čokoládový korpus na dorty recepty,
cokoladovi korpus,
korpus na dort bez vajec,
korpus z cokolady,
recept na korpus dortu čokoladovy,
čokoládový dortový korpus,
dortové korpusy čokoláda,
korpus s cokoladou,
čokoládové korpusy,
olejovy korpus na dort,
čokoládový korpus jemný recept,
dortový korpus s čokoládou,
čokoládový korpus na rezy
Suroviny:
máslo,
čokoláda na vaření,
kakao holandské,
mléko,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (9)