Bellini koktejl

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 5 minut Nápoje 8 názorů

Suroviny

0,75 l sektu
4 vyzrálé broskve
2 KL moučkového cukru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Broskve vypeckujeme a rozmixujeme s cukrem na jemnou kaši.

  2. Broskvové pyré rozdělíme do skleniček a zalijeme vychlazeným sektem.

Poznámka

KL Kávová Lžička

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bellini koktejl

  • jarda Kadic jarda Kadic

    casino: a já si vzpomněl,co to dělalo s námi, dětmi,když jsme se pustily do višní ,co zbylo po strýcově víně.A ještě:sebral nám je a hodil na hnůj.....to pak slepice dělaly kotrmelce a snad i piruety....:-)):-))

    Odpovědět

  • casino casino

    Jitkas:
    No, toto je selanka ve srovnání s tím, co lidstvo udělalo z jeho carpaccia...;-(

    Dooga:
    U tohoto jsem si vzpomněl na letní italské pití:yes:
    rcp psát nebudu, nestojí to za řeč, ale snad dovolíte to dát sem:
    Vemte zralé, ale avšak nepřezrálé broskve (Italové by použili odrůdu percoche určenou specielně pro tento účel, ale tady jsem ji ještě nepotkal), nakrájejte na kusy a ve džbánu zalejte bílým stolním vínem. Nechte pár hodin v lednici a pak podávejte s brčkem a napichovátkem pod slunečníkem... (pozor na děti, ty brosqe jsou posléze poněkud přiopilé):-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    Jitkas: Jasně - proto je tu diskuse. ;-) Já jen jak jsem popil, tak jsem poslal dál. :-p

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Dooga: Toz chybuji...Bellini je nejznamejsi italsky aperitiv, vymyslel ho famozni G.Cipriani v Haris'Baru v Benatkach, proto jsem si dovolila....

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    Jitkas: Jiný kraj - jiný mrav. Takto to pijí u Ženevského jezera.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Vino zasadne prosecco, broskve bilomasite (nedelam si legraci) a bez pridani cukru. Nemel by se pouzivat mixer, ale broskve, nejlepe oloupane rozmackat a pomalu vmichat ledove vino, sklenicky nejlepe flut (aby neutikaly "bublinky").

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jasný, proč furt jahody ;-);-):-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

Tématické fráze: bellini piti selanka recept bellini.cz koktejl z bublinek belinni koktejl proseco koktejl recept mlecny koktejl z višní koktejl bellini z jahody italský nápoj bellini

Zapomněl/a jsem heslo