Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bellini koktejl

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 378 kJ /
807 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy62,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve vypeckujeme a rozmixujeme s cukrem na jemnou kaši. Krok 2: Broskvové pyré rozdělíme do skleniček a zalijeme vychlazeným sektem.

Zveřejněno 24. 8. 2015

Poznámka autora Dooga

KL Kávová Lžička

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bellini koktejl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WR34

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bellini koktejl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WR34

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

casino: a já si vzpomněl,co to dělalo s námi, dětmi,když jsme se pustily do višní ,co zbylo po strýcově víně.A ještě:sebral nám je a hodil na hnůj.....to pak slepice dělaly kotrmelce a snad i piruety....:-)):-))

Jitkas:
No, toto je selanka ve srovnání s tím, co lidstvo udělalo z jeho carpaccia...;-(

Dooga:
U tohoto jsem si vzpomněl na letní italské pití:yes:
rcp psát nebudu, nestojí to za řeč, ale snad dovolíte to dát sem:
Vemte zralé, ale avšak nepřezrálé broskve (Italové by použili odrůdu percoche určenou specielně pro tento účel, ale tady jsem ji ještě nepotkal), nakrájejte na kusy a ve džbánu zalejte bílým stolním vínem. Nechte pár hodin v lednici a pak podávejte s brčkem a napichovátkem pod slunečníkem... (pozor na děti, ty brosqe jsou posléze poněkud přiopilé):-)

Jitkas: Jasně - proto je tu diskuse. ;-) Já jen jak jsem popil, tak jsem poslal dál. :-p

Dooga: Toz chybuji...Bellini je nejznamejsi italsky aperitiv, vymyslel ho famozni G.Cipriani v Haris'Baru v Benatkach, proto jsem si dovolila....

Jitkas: Jiný kraj - jiný mrav. Takto to pijí u Ženevského jezera.

Vino zasadne prosecco, broskve bilomasite (nedelam si legraci) a bez pridani cukru. Nemel by se pouzivat mixer, ale broskve, nejlepe oloupane rozmackat a pomalu vmichat ledove vino, sklenicky nejlepe flut (aby neutikaly "bublinky").

Jasný, proč furt jahody ;-);-):-p:-p:yes::yes:

:yes:

Tématické fráze:
bellini piti, selanka recept, bellini.cz, koktejl z bublinek, belini koktejly, belini recepty, belini koktejl, belinni koktejl, proseco koktejl recept, mlecny koktejl z višní, koktejl bellini z jahody, italský nápoj bellini

Suroviny:
sekt, broskve, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu