Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 166 kJ / 4 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,12 g |
Tuky | 189,94 g |
Vláknina | 13,35 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 457 mg |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 571,30 g |
Postup přípravy
Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: V míse vyšleháme celá vejce s cukry do husté pěny, ke které přilijeme olej s mlékem a za stálého míchání přisypeme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou. Vše vymícháme v hladké těsto, které nalijeme do připravené remosky. Krok 3: Na těsto nasypeme nebo naskládáme ovoce dle vlastní chuti (třešně, jahody, švestky, višně, meruňky, broskve...), které následně posypeme drobenkou, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 45 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Krok 4: Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Kdo zvolí kyselejší ovoce (rybíz, meruňky...), může ještě před podáváním posypat koláč moučkovým cukrem, ale nutné to není.
Zveřejněno 13. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný koláč z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xEKl
Moje poznámka
Ovocný koláč z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xEKl
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 12 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 21 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 29 minutami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 1 hodinou
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Borůvkový táč
Eviip před 1 hodinou
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 4 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 6 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 7 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 8 hodinami
Tématické fráze:
koláč z remosky,
remoska recepty,
koláč v remosce,
kolac do remosky,
švestkový koláč z remosky,
kolače z remosky,
ovocný koláč v remosce,
švestkový koláč do remosky,
švestkový koláč v remosce,
ovocny kolac,
recepty remoska,
recepty do remosky,
recepty pro remosku,
drobenkovy kolac do remosky,
recepty z remosky,
remoska kolač,
jogurtový ovocný koláč z remosky,
koláč do z remosky,
pečeme sladkosti v remosce,
koláče do remosky
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
mléko,
drobenka
Komentáře (4)