Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 533 kJ / 4 430 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,10 g |
| Tuky | 227,38 g |
| Vláknina | 41,40 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 458 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 491,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najprv som pripravila čokoládu, ktorú som nakrájala na malé kocky. Vajcia som rozdelila a k bielkom som pridala štipku soli a vyšľahala tuhý sneh. Žĺtky som s cukrom, vanilkou vyšľahala, pridala som k nim múku zmiešanú s práškom do pečiva, rum a gaštanové pyré. Napokon som primiešala žľahka bielkový sneh a kocky čokolády.
Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 12 min, upečený som nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Pripravila som krém. Šľahačku s cukrom a smetafixom som vymiešla na tvrdú hmotu, primiešala som rozmrvené gaštanové pyré, kakao a rum. Krém som dala stuhnúť do chladničky. Krok 3: Na vychladnutý korpus som natrela horúci jahodový lekvár. Na lekvár som natrela vychladený krém a koláč som opäť dala stuhnúť.
Pripravila som vymiešaním šľahačku s cukrom a smetafixom. Vychladnutý koláč som natrela šľahačkou a tretinu som odložila na zdobenie. Vychladený koláč som nakrájala na rezy horúcim nožom. Zostatok šľahačky som naplnila do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch. Do strednej ružičky som vložila višňu.
Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 12 min, upečený som nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Pripravila som krém. Šľahačku s cukrom a smetafixom som vymiešla na tvrdú hmotu, primiešala som rozmrvené gaštanové pyré, kakao a rum. Krém som dala stuhnúť do chladničky. Krok 3: Na vychladnutý korpus som natrela horúci jahodový lekvár. Na lekvár som natrela vychladený krém a koláč som opäť dala stuhnúť.
Pripravila som vymiešaním šľahačku s cukrom a smetafixom. Vychladnutý koláč som natrela šľahačkou a tretinu som odložila na zdobenie. Vychladený koláč som nakrájala na rezy horúcim nožom. Zostatok šľahačky som naplnila do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch. Do strednej ružičky som vložila višňu.
Zveřejněno 24. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské kaštanové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r464
Moje poznámka
Tyrolské kaštanové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r464
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 39 minutami
Domácí chleba
Samjda před 54 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
gastanove rezy,
tyrolske kocky,
kastanove rezy,
gaštanové kocky,
gaštanové řezy s krémem,
kaštanový koláč
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
pyré kaštanové,
rum,
mouka hladká,
čokoláda hořká,
prášek do pečiva,
šlehačka 33%,
cukr moučkový,
pyré kaštanové,
smeta-fix,
kakao,
rum,
šlehačka 33%,
cukr,
smeta-fix,
višně,
jahodová marmeláda
Komentáře (3)