

Tyrolská bábovka - sváteční
Suroviny
- 6 vajec
- 20 dkg másla
- 25 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 13 dkg hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 25 dkg vlašských ořechů
- 1 lžička skořice
- 5 lžic mléka
- citrónová kůra
- 15 dkg hořké čokolády
- čokoládová poleva (čokoláda + máslo)
Postup přípravy receptu
Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme žloutky, skořici a citrónovou kůru.
Postupně přimícháme strouhané ořechy a mouku s kypřícím práškem, po lžicích mléko, nakonec hrubě strouhanou čokoládu a opatrně sníh z bílků.
Vložíme do vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme asi na 180 stupňů necelou hodinu.
Hotovou bábovku polijeme čokoládovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kamarádky z Německa, vzhledem k množství ořechů, čokolády a másla se peče jen na slavnostní příležitosti, ale je opravdu výborná.