Tyrolská bábovka - sváteční

Suroviny

6 vajec
20 dkg másla
25 dkg cukru
1 vanilkový cukr
13 dkg hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
25 dkg vlašských ořechů
1 lžička skořice
5 lžic mléka
citrónová kůra
15 dkg hořké čokolády
čokoládová poleva (čokoláda + máslo)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme žloutky, skořici a citrónovou kůru.

  2. Postupně přimícháme strouhané ořechy a mouku s kypřícím práškem, po lžicích mléko, nakonec hrubě strouhanou čokoládu a opatrně sníh z bílků.

  3. Vložíme do vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme asi na 180 stupňů necelou hodinu.

  4. Hotovou bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kamarádky z Německa, vzhledem k množství ořechů, čokolády a másla se peče jen na slavnostní příležitosti, ale je opravdu výborná.

Komentáře k receptu Tyrolská bábovka - sváteční

Tématické fráze: tyrolskà buchta německá bábovka recept sváteční bábovka svatecni ořechová bábovka prezidentská bábovka nemecka babovka ořechová sváteční bábovka recept sváteční ořechová bábovka s jablky recept na tyrolskou bábovku tirolská bábovka maslova bábovka recept svateční bábovka recept babovka svatecni tirolska buchta sváteční bábovka máslová