Suroviny
Porce: Podle velikosti kousků nakrájení
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 550 kJ / 2 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,36 g |
| Tuky | 31,42 g |
| Vláknina | 3,80 g |
| Cholesterol | 807 mg |
| Sodík | 564 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 353,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve musíme připravit želatinu na polití, protože to trvá, než začne želírovat. Kompot scedíme a dolijeme vodou na 250 ml, vsypeme želatinu a cukr a necháme 5 minut bobtnat. Želatinu mícháme, odstavíme z plotýnky, nesmí se vařit. Do 1/2 litru mléka vmícháme vanilkové pudingy, 3 lžíce pískového cukru, vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a občas prošleháme.
Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky, rum, vanilkový cukr, moučkový cukr ušleháme do pěny, přidáme půl sněhu a prošleháme. Přidáme mouku, kypřící prášek a čokoládové pudingy. Prošleháme a lehce vmícháme druhou polovinu sněhu. Dáme do vymazané formy vysypané polohrubou moukou. Na dno dáme pečící papír. Pečeme na 170°C asi 30 minut. Necháme vychladnout a rozkrojíme v půlce na dva díly.
Krok 3: Do vychladlého pudingu dáme tvaroh, prošleháme a přidáme zakysanou smetanu. Do mísy dáme 100 ml vlažné vody a za stálého šlehání vsypeme želatinu, mícháme necelou minutu a přidáváme po lžících krém. Do krému vsypeme šlehačky v prášku a ještě prošleháme. Část krému dáme na stranu a zamícháme mandarinky nakrájené na kousky. Na dno formy dáme pečící papír, na to položíme jednu polovinu dortu, pomažeme krémem s kompotem. Položíme druhou půlku, stiskneme, aby byl krém všude, potřeme krémem a ozdobíme. Dozdobíme kompotem a lžícemi polijeme dortovou želatinou, která už želíruje lžící. Dáme do lednice do druhého dne proležet.
Zveřejněno 5. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jářin dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxzR
Moje poznámka
Jářin dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxzR
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 5 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 13 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 48 minutami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 50 minutami
Vánočka II
Sojkal před 1 hodinou
Citronové rohlíčky
Terka39 před 2 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 3 hodinami
Uherská pěna
Daami před 4 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 5 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 5 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
rum,
pudink,
pudink čokoládový,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
cukr písek,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
šlehačka,
ztužovač želatinový,
kompot mandarinkový,
kompot,
želatina,
cukr písek
Komentáře (1)