Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé tvarohové smaženky

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 107 kJ /
982 kcal
Bílkoviny76,98 g
Tuky38,97 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 598 mg
Sodík 406 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy79,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme tvaroh, vejce, cukr, sůl, krupici a skořici. Zpracujeme v kompaktní hmotu a necháme 10 minut odpočinout. Krok 2: Na vál nasypeme trochu strouhanky a vytvarujeme hrubší váleček. Nakrájíme na kousky, nožem trochu zploštíme a upravíme. Krok 3: Každé kolečko lehce obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek. Mažeme džemem a zdobíme smetanou.

Zveřejněno 18. 5. 2019

Poznámka autorky mika59

Dělala jsem z poloviční dávky a bylo jich 10 ks. Krupice jsem dala 2 plné lžíce a cukru jednu. Recept je z kuchařky vydané v roce 1981.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PyV4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PyV4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Trochu jsem improvizovala, tvarohu jsem dala jen 250g, vejce ale 2 a krupice "tak akorát" na těsto, které šlo nabírat lžící. Přidala jsem taky špetku prášku do pečiva. Placičky šly krásně tvarovat a dobře se smažily, vůbec se nelepily.

Vypadají krásně. Zítra je zkusím. ☺️????

Myslíte, že by šly i upéct?
Všechno, co jen trochu jde, dávám místo smažení do trouby :-)
Ale jsou nááádherné a určitě dobré!

Teda ty jsou <3 :-K hned ukládám vypadají skvěle :yes:

Tématické fráze:
tvarohová smaženka recept, tvarohová smaženka, tvarohové smaženky, tvarohové smaženky recept, tvarohové smaženky s krupicí, smaženky moučník, recept smazenka tvarohova, tvarohová smženka, tvarohové recepty, recepty z tvarohu, rychlé recepty, smaženka s tvarohem, rychlé recepty z tvarohu, smaženky s tvarohem, placičk z tvarohu a krupice, recepty s tvarohem, nejlepší tvarohovo jablečné smaženka, recept na tvarohovou smaženka, smaženka tvarohova, rychlé tvarohové smaženky

Suroviny:
tvaroh, vejce, krupice, cukr moučkový, skořice, sůl, olej, džem, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu