

Rybí polévka s knedlíčky
Suroviny
- 2 hlavy z kapra, dvě porce od ocasu, rybí odřezky
- 1 mrkev
- celý pepř
- sůl
- máslo
- 1 PL hladké mouky
- 1 cibule
- 200 g zakysané smetany
- petrželka nať
Postup přípravy receptu
Hlavy, rybí porce a odřezky uvaříme v osolené vodě společně s mrkví a několika kuličkami celého pepře. Hotový vývar slejeme přes sítko. Mrkev nastrouháme a přidáme do přecezeného vývaru.
Rybí maso z hlav, rybích porcí a odřezků obereme a umeleme.
Do umletého masa přidáme vejce, strouhanku, 1 PL zakysané smetany, mletý pepř, sůl, muškátový květ a vše důkladně prohněteme a utvoříme malé kulaté knedlíčky.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme 1 PL hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme scezeným rybím vývarem a cca 5 minut vaříme.
Do vroucí polévky přidáme knedlíčky a krátce povaříme. Knedlíčky jsou hotové tehdy, když v polévce plavou.
Nakonec přidáme do polévky zakysanou smetanu, polévku promícháme a ozdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu - http://www.vranka.cz/rybari/recepty/1129
Autor webu rybí recepty sbírá, má na webu přes 1000 receptů. Jsou zde snad všechny recepty, co byly za posledních 20 let publikovány v rybářských časopisech. A stále recepty doplňuje.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí polévka s knedlíčky
K receptu nejsou žádné komentáře.