Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 259 kJ / 301 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,54 g |
| Tuky | 15,59 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 216 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Dále opékáme, mícháme asi 4 minuty Krok 3: Do směsi přidáme rozmíchaná vajíčka a mícháme do sražení . Krok 4: Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 21. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mozeček z pýchavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g0B9
Moje poznámka
Mozeček z pýchavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g0B9
Nejnovější recepty
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Lehký salát z červené řepy s mozzarellou a vlašskými ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem z PH
Přidáno před 11 hodinami
Utopenci
Přidáno před 11 hodinami
Avokádo s červenou řepou a fíkovým balsamico krémem
Přidáno před 13 hodinami
Špagety s kuřecím masem, špenátem sypané parmazánem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gothajský salám na způsob utopenců
RH-12 před 2 hodinami
Jogurtová buchta
kiramon před 3 hodinami
Koláč s pudingem a zakysanou smetanou
Ivvettaa před 5 hodinami
Bramborové palačinky s brynzou
Jan Nemec před 5 hodinami
Třepací dort
nilsine před 5 hodinami
Francouzský cibulový koláč
Barča před 6 hodinami
Losos s černou čočkou
Denade před 7 hodinami
Sýrové smaženky – socialistické
Faylinn před 7 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
jindrbalova před 9 hodinami
Květák s hráškem na paprice
Martin87 před 10 hodinami
Tématické fráze:
pýchavka recepty,
úprava pýchavky,
recepty z pýchavky,
pokrmy z pýchavky,
úprava houba pýchavka polévka recept,
píchavka top recepty,
pichavka mozeček,
pokrm z pýchavek,
pýchavka na máslem,
pýchavka jako na mozeček,
pychavka jako mozeček,
mozečejk z pýchavky,
pýchavka jako mozeček recept,
houby na mozeček,
pichavka úpravy,
pokrmy z píchavek,
pychavka kuchyňská uprava,
mozeček z z pýchavek,
kuchyňská úprava pichavky,
recept na úpravu houby píchavky
Suroviny:
houba pýchavka,
cibule,
máslo,
vejce,
sůl,
pepř
Komentáře (16)
https://www.prostreno.cz/krok-za-krokem/clanky/284...
Sherry je oblíbený aperitiv, který se přidává do několika receptů. Používá se na marinády, rozumí si se všemi druhy masa a dochutí i hustou mrkvovou polévku. Je zkrátka všestranné. Co ale dělat, pokud vám v kuchyni dojde? Použijte náhražku!
Internetová encyklopedie sherry popisuje jako druh alkoholického nápoje vyrobeného ze speciálních odrůd bílých hroznů. Jde o víno, které se nechá plně prokvasit a poté se do něj přidá vinný destilát. Tento postup přípravy se liší například od portského vína. Tam se destilát přidává již v průběhu fermentace. (Ve víně tak zůstává vyšší přirozený podíl cukru.)
Sherry, které je používáno při přípravě sladkých i slaných pokrmů, se podává zejména jako aperitiv. Nalezení náhrady v kuchyni přitom není tak docela snadné, protože se nejedná o položku, která je v domácnosti „běžně skladem“. Nemožné to ale není. Na výběr máte hned z několika možností.
Mezi nealkoholické varianty, které sherry aspoň z části nahradí, patří jablečný ocet. Ten může být použit ve stejném poměru, o jakém se v tom kterém receptu hovoří. Ocet přitom dodá vašemu jídlu stejné množství kyselosti a jasu. Výborný je i ocet rýžový vinný. Právě on může sherry zastoupit a přiblížit tak pokrm „originálu“, a to bez obsahu alkoholu. A co dalšího zachrání vaše jídlo?
V případě, že sherry nemáte, kuchaři doporučují vanilkový extrakt, který potravinám dodá jakousi hřejivost a příjemné aroma. Řešením je i pomerančový džus nebo šťáva z ananasu. Opět se jedná o stejný poměr vůči aromatickému vínu. Leckdy pomůže také broskvová nebo meruňková šťáva. U těchto dvou položek však zvažte ředění těchto náhradníků vodou, pokud je nektar příliš silný. Mohlo by dojít k výraznému, leč nechtěnému ochucení pokrmu.
Pochopitelně, že sherry mohou nahradit suchá bílá či červená vína, přičemž charakter každé odrůdy vždy ovlivní recept trochu jinak, a to díky rozmanité kyselosti a hloubce. (Pokud vám víno, které máte doma, přijde suché až moc, přidejte trochu hnědého cukru.) Nebo rovnou použijte italské dezertní vínko Marsala či portugalskou Madeiru. Oba tyto typy se sherry podobají možná ze všeho nejvíc.
Ty recepty sem cpu hlava nehlava, a kdybych je měla všechny uvařit, nemohla bych je stíhat sníst (leda bych si otevřela kantýnu
Moc tě zdravím!
*DUŠENÉ HOUBY PO ANGLICKÉM ZPŮSOBU
800 g hub, 2 lžíce másla, 100 g tlustého od šunky, trochu hovězího vývaru (nebo vodu s masoxem), lžíci hladké mouky, sklenku sherry a smetany, 1/2 citronu, bílý pepř, sůl, kari koření, petrželka.
Houby nakrájíme na čtvrtky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky pokrájené tučné šunky, cibuli, houby a dusíme podlité vývarem. Přidáme kuličku uhnětenou z másla a mouky a houby tak zahustíme. Vmícháme sherry, citr. šťávu a smetanu, okořeníme a přidáme usekanou petrželku.
Moc zdravím!