Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 922 kJ / 4 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,04 g |
| Tuky | 236,43 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 403 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 439,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme mouku se špetkou soli, žloutky, olej, citrónovou kůru.
Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi prst. Jakmile je mléko ohřáté, odstavíme ho z plotny a přidáme celou kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
Vlijeme do mísy s moukou a pořádně vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
Přikryjeme utěrkami a necháme nakynout. Krok 2: Drobenka:
Dáme 1/2 až 1 hrnek cukru moučka,1 celou Heru.
1/2 hrnku polohrubé a 1/2 hrnku hrubé mouky.
Musí se vytvořit tuhé nelepivé těsto, jakoby na linecké.
Dáme do mrazáku a poté, kdy to budeme dávat na koláče, tak drobenku nastrouháme na hrubo. Krok 3: Uděláme placičky, které plníme tvarohem, jablky, mákem, ořechy.
Zabalíme, dáme drobenku a pečeme pozvolna na 180-200 st. dozlatova.
Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi prst. Jakmile je mléko ohřáté, odstavíme ho z plotny a přidáme celou kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
Vlijeme do mísy s moukou a pořádně vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
Přikryjeme utěrkami a necháme nakynout. Krok 2: Drobenka:
Dáme 1/2 až 1 hrnek cukru moučka,1 celou Heru.
1/2 hrnku polohrubé a 1/2 hrnku hrubé mouky.
Musí se vytvořit tuhé nelepivé těsto, jakoby na linecké.
Dáme do mrazáku a poté, kdy to budeme dávat na koláče, tak drobenku nastrouháme na hrubo. Krok 3: Uděláme placičky, které plníme tvarohem, jablky, mákem, ořechy.
Zabalíme, dáme drobenku a pečeme pozvolna na 180-200 st. dozlatova.
Zveřejněno 23. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vláčné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/203N
Moje poznámka
Vláčné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/203N
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 28 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
vláčné koláče,
recept na vlacne kolace,
top recepty vláčné rezy,
vlacne vdolecky,
top recepty vláčný jogurtový koláč,
koláče - nejsou vlacne,
vyborne a vlacne kolace
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
droždí,
mléko,
cukr krupice,
olej,
kůra citronová,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
tuk hera
Komentáře (7)
Stran vajec: v surovinách se do těsta běžně udávají pouze žloutky
***
No, někdy je fajn, podívat se na rcp cizíma očima
Běžně zběžně mrknu na suroviny a pak, když pak, se podívám na postup
Tady mě v surovinách zaujala absence nádivky
Čta postup si říkám: Hmmm, jaké to asi bude
A ejhle, až v samém závěru je zmínka i o náplni...
Ano máte pravdu,ty bílky používám na potření koláčku.Ale v poslední době na to zapomínám jelikož to těsto je tak vláčné že není třeba koláčky potřít těma bílkama.. Ale kdo chce tak může,výhodou toho těsta je,že se koláčky nepřipálí i když nejsou potřené těma bílkama