Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na hříbcích v alobalu

Kuře na slanině s cibulí a houbami je skvělou inspirací na víkendové jídlo. Jednotlivé porce masa se spolu s dalšími ingrediencemi pečou v alobalu a díky koření je pokrm opravdu lahodný. Podávat můžete s bramborami nebo rýží.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 321 kJ /
555 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky49,77 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce, vykostíme, osolíme a posypeme mletou paprikou. Krok 2: Z role alobalu ustřihneme 4 kusy o takové velikosti, aby se do nich daly zabalit jednotlivé porce masa spolu s dalšími ingrediencemi. Každý kus alobalu potřeme máslem. Krok 3: Na každý díl alobalu položíme 1 plátek slaniny, 2 kolečka cibule, plátky hub a navrch porci kuřete. Na kuře můžeme přidat ještě plátek slaniny (lze vynechat) a nahoru položíme malý oříšek másla. Dobře zabalíme, aby z balíčku nevytékala šťáva. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180-190 °C. Krok 5: Připravené balíčky vložíme do pekáčku a zvolna pečeme asi 50 – 60 minut (podle velikosti masa). Upečené kuře podáváme s bramborami nebo dušenou rýží a rajčatovým nebo jiným salátem.

TIP: Oblíbené recepty z kuřecího masa

Zveřejněno 1. 11. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Osvědčily se mi tyto malé vychytávky: cibuli a houby posypu sušeným česnekem, jen s malou špetičkou soli, a houby navrch ještě jemně popepřím a trošku posypu drceným kmínem. Plátky hub i plátky cibule jsou pak božské. Hub a cibule dávám hodně, jsou po jemném přikořenění opravdu delikatesní. Vynikající je i ta šťáva na dně alobalu, tak ať o ni nepřijdete při rozbalování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDZR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDZR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kure v alobalu

Suroviny:
kuře, máslo, slanina, cibule, houba hřib, paprika sušená sladká, sůl, česnek sušený, pepř mletý, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu