Linecké od Lonských
Jemné a křehké linecké cukroví slepované pikantní marmeládou se v ústech jen rozplyne. S těstem se dobře pracuje a vykrajovat z něj můžeme libovolné tvary. Po slepení marmeládou cukroví rychle změkne, můžeme ho tedy péct i na poslední chvíli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 513 kJ / 5 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,08 g |
Tuky | 313,57 g |
Vláknina | 17,67 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 558,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny kromě mouky vyšleháme. Když se všechno pěkně spojí, přidáme mouku a ručně zpracujeme. Těsto musí být vláčné, dobře zpracované. Necháme v chladu uležet přes noc, nebo alespoň po dobu 6 hodin.
Krok 2: Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem, vál lehce posypeme moukou, aby se těsto nepřilepilo. Těsto po částech rozválíme na stejnou sílu asi 4 mm. Vykrajujeme z něj tvary tak, aby šly do páru a pokládáme kousek od sebe na plech.
Krok 3: Než se trouba vyhřeje, připravíme tolik plechů, kolik stačíme, abychom je pak jen vyndali a další hned vložili. Mezitím stále vykrajujeme a občas zkontrolujeme cukroví, které jsme vložili do trouby. Jakmile začnou růžovět okraje u prvních kousků, vyndáme ho z trouby. Cukroví ještě dojde, ale už nezhnědne.
Krok 4: Cukroví z plechu sundáváme, až když trochu vychladne, abychom si nespálili prsty. Plníme ho dobrou marmeládou, trochu pikantní a můžeme ji zředit několika kapkami rumu.
Zveřejněno 17. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké od Lonských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5Kv
Moje poznámka
Linecké od Lonských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5Kv
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 14 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 23 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 23 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové smoothie
Valis před 47 sekundami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 43 minutami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 44 minutami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 2 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 2 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 3 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 6 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kůra citronová
Komentáře (2)