Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 685 kJ / 5 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,02 g |
Tuky | 232,82 g |
Vláknina | 33,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 755,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin umícháme těsto a vlijeme do řádně vysypané formy (babi vysypávala kokosem, ale mně se osobně nedaří to, aby nebyl spálený :D ). Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na cca 18-20 minut. Samozřejmě zkoušíme špejlí, protože každá trouba peče jinak.
Krok 2: Po vytažení necháme zchladnout, perník pak rozkrojíme, natřeme marmeládou a polijeme čokopolevou, kterou můžeme posypat kokosem, ořechy a nebo ozdobit s dětmi dle fantazie (na zimu dáváme třeba cukrářské vločky, srdíčka aj.)
Zveřejněno 19. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník po prabábi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A491
Moje poznámka
Perník po prabábi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A491
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 4 minutami
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 19 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Bylinka77 před 36 minutami
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Popelka888 před 42 minutami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 1 hodinou
Ztracená vejce
mk.n@centrum.cz před 1 hodinou
Kynutý makový závin
Lenka1980 před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
stanik před 2 hodinami
Bábovka s rybízem
Kateka před 4 hodinami
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 13 hodinami
Tématické fráze:
aromatické perníky,
holandský perník
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
soda jedlá,
skořice,
med,
kakao holandské,
ořechy vlašské,
vejce,
mouka,
olej slunečnicový
Komentáře (4)