Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí játra na jablku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 566 kJ /
1 808 kcal
Bílkoviny90,60 g
Tuky139,87 g
Vláknina8,14 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 2,76 g
Sůl6,84 g
Sacharidy45,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, očistíme a ve spoji rozkrojíme.
Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a jablko na drobné kostičky. Krok 2: Do pánve na rozehřáté máslo dáme orestovat slaninu. Když začne růžovět, přidáme česnek a cibuli a restujeme 5 minut. Krok 3: Poté přidáme játra, promícháme a necháme zatáhnout. Přidáme dětskou výživu, jablko, šťávu a okořeníme granulovaným česnekem, pepřem a solí. Pod pokličkou slabým varem dusíme 10 minut. Krok 4: Podle potřeby dochutíme a na talíři dozdobíme. Na přílohu se hodí smažené hranolky nebo čerstvé pečivo.

Zveřejněno 12. 6. 2020

Poznámka autorky Anna Kocikova

Játra jsem solila hned na začátku a jablko jsem neloupala. Místo Gazdovské můžete použít i anglickou slaninu nebo uzený česnekový bok.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra na jablku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JPG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra na jablku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JPG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra krůtí, slanina gazdovská, šťáva jablečná, máslo, cibule, česnek, česnek granulovaný, pepř mletý, sůl, jablko, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu