Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem

maris Kuchařka: maris

Pokrmy z vnitřností 23 názorů

Suroviny

500 g krůtích jater
2 bulvy fenyklu
2 jablka - nejlépe Granny Smith
120 ml bílého vína
1 lžíce cukru - nejlépe hnědého
3 lžíce másla
sůl
mletý bílý pepř
drůbeží vývar
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit.

  2. Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla.

  3. Z jablek odstraníme jadřínec a nakrájíme je na kolečka.

  4. Na menší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme cukr a necháme ho rozpustit.

  5. Vložíme kolečka jablíček a krátce podusíme - necháme zkaramelizovat.

  6. Na talíři posypeme játra fenyklovými lístky. Podávala jsem s rýží, kterou jsem prokládala plátky jablek. Hodily by i opečené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem

  • maris maris(autorka receptu)

    Všem velké díky:-):-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Také mám ráda játra :-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Krásně naaranžované:yes::yes::yes:Fenykl jsem ještě nikdy nekoupila, asi to budu muset napravit;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    To je nádhera:yes::-K sice drůbeží játra nemusím a k fenyklu jsem se ještě nepropracovala:-8 ale když čtu ty nadšené ohlasy, hned koupím a vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Taky mám ráda fenykl, chutná mi spíš v tom syrovém stavu, díky jeho typické chuti, ale i s masíčkem je moc dobrý. Krásné Maruško:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    maris: no, určitě jsi to byla ty;-):-) a to stojí, je výborný:yes:;-)

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Děkuji za odpověď. Určitě vyzkouším.:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    rebeka: děkuju:-K, nevím, co jsem Tě naučila:-D, ale fenykl stojí za to;-):-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    No, to je krása, čoveče:-O:-O:-O a myslím, že jsi to byla zrovna ty, která mne naučila jíst fenykl, a jsem tomu moc ráda:-K za pár kaček slastný pocit v ústech i bříšku;-):-D:yes:
    recept i foto překrásné:-*:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Moc všem děkuju, jsem ráda že se vám recept líbí:-):-K


    Sarovka: vařením už není chuť tak výrazná, ale stále tam je;-):-))
    srettka - to víš, věže - to je moje:-D
    magdalenka : myslíš ?:-)) mně se zdá, že nic moc:-))
    matrix - to víš, že bys to nafotil i zblízka;-):-)
    Aničko - fenykl vyzkoušej, stojí za to:-p

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Paráda, bod posílám ráda :-p:yes:+13:yes:

    Odpovědět

  • matrix matrix(neregistrovaný)

    To je opravdu povedené,hodně zblízka focené,co ?Fotka dělá tady na těch stránkách ,ale divy, já bych nafotil normálně talíř, takhle bych to nezmák nikdy, fenykl a játra, sakriš, to je zajímavý:-p

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    :-O Tak to je nádhera:yes: Navíc určitě výborná:-K Ukládám. Fenykl jsem nikdy tepelně upravený nejedla. Neztratí svou výraznou chuť:-? Dávám ho jen do salátu.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Krásný recept:yes:+

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tuším už kuchárska múza bozkáva teba...:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krůti játra na jablkach fenykl bulva - recepty krůtí játra na sla jatra na vine s fenyklem krůtí játra s jablky kuřecí játra s fenyklem jak chutnají krůtí játra všechno co mám ráda kruti s jablky krůtí játra recepty jatra na feniklu drůbeží játra s fenyklem recept jak chutná fenykl recepty z fenyklu bulva recept fenykl kuchařka fenykl krůtí kostky na feniklu kruti jatra s ryzi e kucharka krutí játra s jablkovou rýží kruti, játra s feniklem jatra s feniklem a brambory

Zapomněl/a jsem heslo