Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 071 kJ / 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 10,74 g |
| Vláknina | 7,07 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 11,67 g |
| Sůl | 28,11 g |
| Sacharidy | 30,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené kuře zevnitř i zvenku osolíme a zvenku též posypeme kořením na kuře. Dovnitř dáme část očištěného jablka zbaveného jadérek, nakrájeného na osminky a půlku oloupaného pomeranče, též nakrájeného na osminky. Stehna svážeme, pod každé křídlo dáme plátek másla.
Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme každou na čtyři kousky, šalotku nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 3: Do pekáčku rozložíme na dno zbylých 8 plátků másla, kolečka šalotky, rozdrobíme bujón, na vše položíme kuře páteří dolů, přidáme mrkve, zbylou půlku jablka a pomeranče, tymián a podlijeme dvěma hrnky vody.
Krok 4: Přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C za občasného podlévání výpekem, asi na 60-70 minut. V případě přílišného vypařování vody, můžeme přilít trochu vody. Zkontrolujeme, zda je kuře hotové a můžeme naporcovat a servírovat, případně necháme déle péct.
Zveřejněno 11. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné kuře k salátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JoZ
Moje poznámka
Jemné kuře k salátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JoZ
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 1 hodinou
Likérové špičky
Sahula před 3 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 5 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 5 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 5 hodinami
Suroviny:
kuře,
tymián čerstvý,
koření na kuře,
cibule šalotka,
bujon kuřecí,
mrkev,
jablko,
pomeranče,
máslo
Komentáře (3)
Ostatní je zbytečné dle mne...
No, půllitr kohoutkové na pečení bezpohlavního kohoutka je tu patrně kvůliva naprosto zbytné kostečce bujónu, že
"10 silnějších plátků másla"
mi připomnělo mou rodičku, která v dobách na dvoře vyhoněných (spíše kohoutem než proteiny), nohatých kuřat máslem nešetřila
Zvyk přešel ve zlozvyk, když se v obchodech objevili krásní, kulaťoučcí kuřecí naducánci z kolchozu, kteří byli při pečení samomazní...
(rodnou sestru Hery nezatracuji a občas STUDENÝM máslem výpek (šťávu) zahušťuji