Rychlý salát s avokádem

Saláty Doba přípravy: 30 minut 4 názory

Saláty Doba přípravy: 30 minut 4 názory

Suroviny 2-3 porce

2 střední rajčata
1 velká červená paprika
2 vejce natvrdo
1 zralé avokádo
pár listů hlávkového salátu
pár listů - Mix Italian salát
2 jarní cibulky
balzamikový ocet
italské bylinky
extra virgin olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Avokádo oloupeme, vypeckujeme, polovinu nakrájíme na tenké plátky a polovinu na kostky, cibulku na kolečka, včetně natě. Rajčata a papriku nakrájíme na kostky, jedno vejce nakrájíme na plátky, jedno na kostky. 

  2. Zeleninu v misce smícháme s octem, olejem a bylinkami, přidáme natrhaný hlávkový salát a mix listů, ozdobíme plátky avokáda a vejce. Podáváme samotné nebo jako přílohu, např. k pečeným či grilovaným masům.

Poznámka od kuchařky

Salát můžeme osolit či opepřit dle vlastní chuti.

Komentáře k receptu Rychlý salát s avokádem

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    casino: nojono...neostřím kvůli tomu lžičku....
    Noooo...Esme jich možná naučila jíst chlupaté kiwi, ale futrál z avokáda je podle mne fakt nepoživatelný....

    Odpovědět

  • casino casino

    Avokádo loupané vs. neloupané
    Kdysi mě australská kolegyně honosící se nickem spíše latinskoamerickým:-K naučila jíst kiwi i s kožuchem... ;-)
    ZRALÉ avokádo je jako máslo a pohodlně se separuje od slupky, leč na rozdíl od Eja57: nepoužívám naostřenou užičku ;-)
    No, tu slupku vyzkouším, ale samozřejmě až budu za slaměného vdovce, že :-8

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Eja57: s avokádem pracuji přesně jako ty. Nikdy jsem ho neloupala.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Zaujala mne ta příprava avokáda:-O fakt ho někdo loupete? já šíšu objedu ostrým nožem, zatočím, oddělím dvě půlky, vyjmu pecku a ostrou lžičkou ze slupky vyjmu dužinu...pokud je ideálně zralé k konzumaci je to otázka pár vteřin....a hned zakapu citronovou šťávou...

    Odpovědět