Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhaná omeleta s lečem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 716 kJ /
649 kcal
Bílkoviny41,13 g
Tuky32,25 g
Vláknina12,76 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 441 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy43,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozšleháme, přidáme čtyři lžíce studené vody a osolíme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, nalijeme vejce a připravíme omeletu. Na vrchní straně by měla zůstat mírně krémová. Pomocí dvou vidliček ji roztrháme a dáme stranou. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme kolečka klobásy a papriky nakrájené na proužky. Opékáme přibližně pět minut. Přidáme obě mleté papriky, nakrájená rajčata, osolíme a společně dokončíme.
Zelenina by měla zůstat pevná, nerozvařená. Krok 3: Zeleninu opatrně promícháme s natrhanou omeletou, na talíři doplníme petrželkou a hned podáváme.

Zveřejněno 24. 7. 2020

Poznámka autorky maris

Lečo jsem připravovala většinou bez vajec, nemám ráda "rozmočená" vajíčka, někdy jsem míchaná připravila zvlášť a se zeleninou promíchala. Kdo má rád lečo s vejci, přijde mi tento způsob s omeletou jako dobrá volba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná omeleta s lečem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyvV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná omeleta s lečem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyvV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: magdalenka - moc děkuju ;-):-K

Tiež mi nechutí rozmočené (ja vravím rozgebrené) vajce v leče, preto ho tam ani nedávam. Toto mi príde priam geniálne!:-8

:yes:
Přidání mleté papriky do leča není běžné, ale já to tak dělám už leta a je to moc dobré, doporučuji vyzkoušet.
Jinak souhlas s Maris, když vejce, tak míchaná zvlášť a jen lehce promíchat - no a ten "trhanec" mi přijde jako výborný nápad. No a nebo taky dělám, že do hotového leča rozhrnu "důlky" podle počtu strávníků a vložím vejce, nechám ztuhnout bílek a žloutek nechám polotekutý....
( Kašovité cosi se skoro rozvařenou zeleninou a důkladně rozmíchanými vejci...děkuji, ne...)
Moc pěkný recept:-K

Suroviny:
vejce, voda, rajče, paprika, cibule, klobása pikantní, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu