Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 230 kJ / 2 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,50 g |
Tuky | 54,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 365,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přivedeme vodu k varu, nalijeme do ní 4 lžíce oleje a nasypeme 2 lžičky soli.
Krok 2: Vodu nalijeme na mouku a rychle zamícháme, nejlépe hnětacími háky ručního mixéru. Následně uhněteme rukama hladké těsto, práce s teplým těstem je velmi příjemná.
Krok 3: Rozdělíme na 8 stogramových částí (nebo víc menších, dle velikosti pánve), rozválíme na pomoučeném vále natenko (podsypavame polohrubou moukou) a opékáme na velké rozpálené pánvi nasucho z obou stran dozlatova. Bedlivě hlídame, mezi zlatavým povrchem a spálením mohou být pouhé vteřiny.
Krok 4: Hotové tortilly odkládáme na velký talíř, který přiklopíme dalším talířem (nebo víkem od pánve nebo čistou utěrkou), aby se zapařily a nezkřehly.
Krok 5: Zbytky skladujeme v lednici na těch talířích nebo v čisté igelitce.
Zveřejněno 22. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tortilla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nvZY
Moje poznámka
Domácí tortilla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nvZY
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 2 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 21 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (4)