Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 090 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,93 g |
Tuky | 117,08 g |
Vláknina | 26,38 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 475,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a poklademe ji kolem dokola na hromádku mouky. Těsto hněteme tak dlouho, až je hladké a leskne se. Pod nahřátým kastrolkem ho necháme asi 60 minut odpočívat.
Krok 2: Na utěrce ho poté vyválíme na hodně tenký plát a potřeme rozpuštěnou Herou. Navršíme hmotu utřenou z tvarohu, cukru, žloutků a citrónové šťávy, poklademe směsí ovoce, rozinek a mandlí. Pomocí utěrky závin opatrně zarolujeme, přeneseme na vymaštěný plech a potřeme Herou.
Krok 3: Pečeme v předehřáté elektrické troubě při 225°C, v plynové na stupni 3 asi 40 minut. Mezitím asi 3x až 4x potřeme Herou, aby závin byl křehký. Před podáváním moučník posypeme moučkovým cukrem.
Jíme teplý i studený. Obzvlášť chutná s teplou omáčkou s pravou bourbonskou vanilkou.
Jíme teplý i studený. Obzvlášť chutná s teplou omáčkou s pravou bourbonskou vanilkou.
Zveřejněno 26. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
Moje poznámka
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 13 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 14 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 35 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 52 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 2 hodinami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 2 hodinami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 10 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 10 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 10 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 13 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 13 hodinami
Suroviny:
mouka,
voda,
sůl mořská,
tuk hera,
broskve,
nektarinky,
tvaroh jemný,
cukr,
žloutek,
šťáva citronová,
rozinky,
mandle,
tuk hera,
tuk hera,
cukr moučkový
Komentáře (52)
Mírně teplý, čerstvý štrůdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
A já sem jěště brzy pro tebe přidám recept na "Exotický závin", jo!?
A dyby sem někdo na Topky přidal recept s fotkou na ten maďarský tvarohový závin (třeba ty nebo Magduška, neboi někdo další), tak mu taky složím mlsnou básničku!
servírovat, s teplým jahodovým rozvarem s troškou citronové šťávy. Měla jsem jenom mražené jahody, ale bylo to výborné. S papáním problém nebyl , už tam je jenom jedna patka ! Jahody už taky nejsou ! Plech je umytý.
Opravdu děkuji za vyzkoušení a mám velkou radost z toho jak se ti to krásně zdařilo! Fotky jsou krásné!