Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Mleté ořechy jsou ideální surovinou pro tvoření cukroví – jak pečeného, tak nepečeného. Je jen na vás, zda budete cukroví navíc slepovat, nebo jen zdobit. Budete-li chtít zvýraznit chuť ořechů, před mletím je opražte na sucho na pánvi.
Suroviny pro 1 dávka
30-35 ks podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 331 kJ / 2 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,32 g |
Tuky | 186,40 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 210,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny.
Krok 2: Na lehce pomoučněné desce vyválíme plát. Z něj vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 3: Vložíme do vyhřáté troubě a pečeme na 170 °C asi 15-20 minut. Záleží na velikosti a síle těsta.
Krok 4: Po upečení cukroví potřeme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme. Můžeme i dle libosti plnit marmeládou nebo krémem a slepovat.
Zveřejněno 24. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNMv
Moje poznámka
Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNMv
Nejnovější recepty
Hovězí nakyselo
Přidáno před 13 hodinami
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 17 hodinami
Plněné bagetky s opečenou pýchavkou
Přidáno před 17 hodinami
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Smažená pýchavka na dva způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno 27. 9. 2025 07:38:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
jajiti před 16 minutami
Andělsky nadýchaný perník
habis před 26 minutami
Jablíčka ve smaženém kabátku
Sahula před 32 minutami
Kynutý knedlík
Evculina84 před 53 minutami
Staročeská bramborová omáčka s hříbky
Sahula před 58 minutami
Krkovička na bramborách z remosky jednoduše
viktor.bris.vb před 1 hodinou
Těstovinový salát s tuňákem I
Palenka před 2 hodinami
Karamelizované kysané zelí podle Oldy
Sendy223 před 2 hodinami
Povidla ze švestek
Dycky před 2 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Jablkoza před 3 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cukr krupice,
ořechy mleté,
sůl,
rum,
čokoláda,
čokoláda bílá,
marmeláda
Komentáře (30)
Takže tento rok som nerobila ani orechovník, škoda práce. Bratislavské rohlíčky z tých poľských, lebo tie z trhu, som dala do tvojho cesta, aby to aspoň nejako chutnalo. Ale žiadna sláva, to nebola! Vraj je nejaká choroba orechov a neurodia sa všade, sú vraj úplne čierne a nepoužiteľné !
Prajem Vám samé slniečkom zaliate dni-
Uf, teď jsem byla kouknout na stav rohlíčků, no tristní to je. Zřejmě mám ve špajzu nějakého zloděje! Ty se nedožijí Štedrého večera.
,jsou skutečně moc dobré křupavé a docela jednoduché těsto. Rada maluji cukroví a kraslice. Přeji Vám hezký sluníčkem zalitý den.