Dršťková polévka hlívová
Dršťková polévka je všeobecně ve velké oblibě. Mnohé však odrazuje náročná příprava a nelibá vůně při vaření hovězích drštěk. Proto vám nabízíme alternativu v podobě této voňavé a chutné polévky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 303 kJ / 1 029 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,56 g |
| Tuky | 84,92 g |
| Vláknina | 29,17 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 36,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu pokrájíme a osolíme, rozehřejeme část másla a na něm hlívu restujeme. Pak ji podlijeme, pokud máme vývar, použijeme jej. Povaříme do změknutí.
Krok 2: Připravíme ze zbytku másla a hladké mouky jíšku, pak přidáme směs paprik a osmažíme. Pozor na připálení, aby polévka nezhořkla.
Krok 3: Jíšku postupně zalijeme vývarem s hlívou tak, aby se vše spojilo.
Krok 4: Přidáme utřený česnek a majoránku. Necháme povařit. Před podáváním dozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 11. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťková polévka hlívová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R320
Moje poznámka
Dršťková polévka hlívová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R320
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 11 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 13 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 14 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 15 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 3 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 4 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 6 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 6 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 7 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Suroviny:
hlíva ústřičná,
máslo,
paprika sušená pálivá,
paprika sušená uzená,
paprika sušená sladká,
česnek,
mouka hladká,
sůl,
majoránka,
petrželka
Komentáře (3)