Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové nebo arašídové věnečky

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

10. 12. 2018 18:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 938 kJ / 3 092 kcal
Bílkoviny44,58 g
Tuky177,56 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 769 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy324,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo bude chtít, tak může upéct polovinu kroužků bez potření bílkem a bez posypu a pak dohromady slepovat nějakým krémem s těmi s posypem. Na arašídové bude vhodná i Nutela.

Přidám odkaz na recept na výrobu granulovaného cukru, který se může použít na posyp. https://www.toprecepty.cz/recept/62103-granulovany...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

29. 1. 2021 17:15

magdalenka: Děkuji za zprávu a taktéž fotečku. :-K

magdalenka magdalenka

23. 1. 2021 09:32

Robila som posledne len kolieska (je to jednoduchšie), na vrch sekané vlašské orechy a granulovaný cukor od žížaly...rýchle, jednoduché a chutné...detičky to milujú. (Pridávam foto.)

Merylas Merylas

8. 12. 2019 18:30

magdalenka: Magdi, moc děkuji za nádhernou fotku, tak i pochvalu receptu. :-K Jsem moc ráda, že nezklamal. Věnečky se Ti moc povedly:-! Já se na ně teprve chystám, ale musím nejprve udělat ten granulovaný cukr.:-) Bude určitě lepší, než klasický krystalový. Ten jsem loni použila, protože tu ještě nebyl recept na granulovaný. :-)
zizala: Díky za něj.:yes:

magdalenka magdalenka

8. 12. 2019 15:22

zizala: už som ochutnala asi 6 ks...:-8

zizala zizala (moderátorka)

8. 12. 2019 15:12

magdalenka: Vypadají parádně:yes:, hned bych si nabídla <3

magdalenka magdalenka

8. 12. 2019 14:53

Výborné...včera som vyrobila cesto, aj cukor podľa žížaly, dnes upečené. Chutia aj bez uležania, ochutnávam a spomínam na venčeky z detstva, myslím, že z obchodov zmizli úplne. (Do cesta som pridala aj trochu sádla.) Vďaka za recept, pridávam foto.

Merylas Merylas

15. 12. 2018 19:15

tejaja: Taktéž děkuji za vyzkoušení a přidané foto.

tejaja tejaja

13. 12. 2018 23:16

Urobené a musím povedať, že výborné. :yes: Díky za recept, pridávam fotečku a veľký palec nahor. :-K;-)

Merylas Merylas

13. 12. 2018 10:51

Jana Dorazinová-Remková: Děkuji za vyzkoušení a foto, jsem ráda, že recept nezklamal. A musím opravdu říct, že dnešní cukr krystal mnohdy vypadá, jako cukr krupice. Není velký rozdíl v zrnitosti. Jinak dobu pečení v receptu raději ještě trochu poupravím.

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 12. 2018 21:29

Merylas, pokud nevadí, přidávám foto ;-). Skvělé a zase trochu jiné cukrovíčko. Jak většinou říkám, každá trouba peče trochu jinak, já pekla na 180 12 minut a možná to ještě trochu chtělo. Kdysi se prodávala taková větší kolečka v krabičce za sebou posypané ořechy a krystalovým cukrem. Já už nevím, jak krystal vypadá, všude je jen cukr písek, nebo krupice, tak jsem to posypala tím ;-). Děkuji za inspiraci :-)

Merylas Merylas

11. 12. 2018 18:42

yanull: Taky jsem si říkala:-)

Mikesanda1: S přidáním prášku do pečiva pak kroužky trochu "vyběhnou" nahoru. Jinak do klasického lineckého nedávám vejce, ale jen žloutky.:-K

Mikesanda1

11. 12. 2018 13:58

Věnečky jsou moc hezké a určitě dobré, ale proč dáváte prášek do pečiva ? Má to nějaký význam ? Tento recept bez prášku do pečiva je klasické linecké těsto, recept jsem dostala před 30 lety od cukráře a stále používám.

yanull yanull

11. 12. 2018 12:27

Merylas: Nejjednodušší by bylo udělat plný tvar, nejlépe kytičky nebo srdíčka, šlo by to lépe natírat i posypat ;-):-K

Merylas Merylas

11. 12. 2018 09:46

Ještě bych k postupu dodala, že možná někomu půjde rychleji, než posypávat věnečky mandlemi na plechu, tak po potření bílkem je může obrátit do mandlových nudliček, které jsou např. na talíři, ty se na těsto nalepí a kroužky se dají zpět na plech a posypou cukrem. Dopíšu do receptu.:-K

Merylas Merylas

11. 12. 2018 09:38

Jana Dorazinová-Remková: Ano, větším a menším kolečkem.;-) Mám raději kovová vykrajovátka než plastová.

hosta: Taky nemám dobrou zkušenost s těmi spojenými. Už jsem je nadobro zavrhla.:-)

casino: Ty nůžky na plech jsou v tomto případě správná volba :-)

yanull: Taky fajn volba s tou formičkou na trubičky, je delší, tak se lépe pracuje. Když dělám klasické linecké slepované marmeládou a mám menší tvary, tak na vypíchnutí středů používám plastové brčko o trochu větším průměru, jinak ho používám na frappé.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mandlove krouzky recept na věnečky rohličky sněhové arašídové mandalova kolecka plast posypane arašídové cukroví arašídové kolečka slepovaná kolečka s arašídy věnečky z mandlove mouky recepty z mandlové mouky arasidove venecek linecké slepované kolečka s posypem arašídové věneřky sněhové arašídové rohlíčky

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, prášek do pečiva, vejce, bílek, nudličky mandlové, cukr

TopRecepty.cz

Mandlové nebo arašídové věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjG5