Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 456 kJ / 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 250 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, odtučníme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky. Hlubší misku vytřeme olejem, přidáváme postupně maso, pár kapek oleje, přidáme trochu bylinek, špetku soli a opět křížem několik kousků masa a celý postup takto po vrstvách opakujeme do posledního kousku masa.
Krok 2: Maso necháme na pár hodin (nejlépe přes noc) odležet, aby bylinky dodaly masu správnou chuť a vůni. Na pánvi osmahneme maso z obou stran jako minutku, olej není nutné přidávat, postačí ten, co je již ve směsi.
Krok 3: Jako přílohu jsem zvolila jednoduchý salát s balzamikovým octem, který masu dodal na talíři výbornou chutnou šťávu, ale je možné použít jako přílohu pečivo či brambory... třeba i tatarku apod.
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové minutky z plecka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PBxA
Moje poznámka
Bylinkové minutky z plecka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PBxA
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 3 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupičková polévka
taleonka10 před 20 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 1 hodinou
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 1 hodinou
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 2 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 3 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 3 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 3 hodinami
Suroviny:
plecko vepřové,
sůl mořská,
olej olivový,
salát
Komentáře (1)