Lilek s kuřecím masem

Suroviny 2 porce

1 kuřecí prso
1 menší lilek
1 jarní cibulka
1 červená feferonka
hrst namočených hub Jidášovo ucho
pár růžiček brokolice
2 stroužky česneku
cca 2cm čerstvého zázvoru
1 polévková lžíce vody
1 polévková lžíce škrobu
1 polévková lžíce sójové omáčky
1 polévková lžíce rybí omáčky
1 polévková lžíce chilli omáčky ( sladké nebo pálivé)
1 kávová lžička sezamového oleje
rostlinný olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme lilek na nudličky, dáme jej do cedníku, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.

  2. Poté osušíme papírovou utěrkou. Masu nakrájíme na nudličky, česnek, zázvor a feferonku nasekáme najemno, jarní cibulku na kolečka a houby na menší kousky. Brokolici rozebereme na malé růžičky.

  3. Na rozpáleném rostlinném oleji opečeme zprudka nejprve lilek, děrovanou naběračkou ho vyjmeme a necháme na papírové utěrce odsát tuk.

  4. Poté do pánve dáme zázvor, feferonku, orestujeme, pak přidáme česnek a maso, mírně osolíme a opečeme. Vložíme k masu houby, brokolici a jarní cibulku, vlijeme omáčky, promícháme a 5 minut promícháváme.

  5. Nakonec vložíme zpět prohřát lilek, zahustíme škrobovou pastou a dochutíme sezamovým olejem.

Poznámka od kuchařky

Lilek můžeme takto připravit i bez kuřecího masa.

Komentáře k receptu Lilek s kuřecím masem

Tématické fráze: lilek s kuřecím masem kuřecí maso s lilkem zdravé recepty z lilku lilek recepty kuřecí s lilkem recepty lilek s kuřecím masem lilek s kuřecím recept lilek s kuřecím masem lilek k masu lilek a brokolice recept lilek s masem lilek kuřecí maso recept lilek a kuřecím masem kuřecí s s lilkem lilek a kuřecí maso recepty zapečený lilek s kuřecím masem jak uvarit lilek a brokolici? kuřecí lilek kureci maso brokolice lilek brokolice a lilek recepty