Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 040 kJ / 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,91 g |
Tuky | 75,42 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 227 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 23,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát necháme rozmrznout přes noc v misce, aby neodtekla voda. Troubu rozehřejeme na 180°C.
Do kastrůlku dáme rozpustit sádlo, přidáme cibulku nadrobno a smažíme, dokud nezačne zlátnout na okrajích.
Přidáme mouku, zamícháme a vložíme špenát i s vodou. Za stálého míchání na staženém plamenu necháme chvilku probublat a vypneme. Krok 2: Nivu nakrájíme na kostičky a vmícháme do špenátu, opepříme, podle chuti přisolíme.
Těsto rozválíme na středně tenko. Plát přendáme na pečící papír na plechu. Po délce na střed rozprostřeme špenátovou hmotu, po stranách asi 1,5 cm zahneme a podélné strany bez špenátu přehodíme jednu přes druhou. Krok 3: Sýrové provázky naaranžujeme přes závin a zastrčíme dospod. Závin se tím pádem neotevře, krásně křupe.
Rozehřátá trouba na 180°C (elektrická), péct dozlatova.
Do kastrůlku dáme rozpustit sádlo, přidáme cibulku nadrobno a smažíme, dokud nezačne zlátnout na okrajích.
Přidáme mouku, zamícháme a vložíme špenát i s vodou. Za stálého míchání na staženém plamenu necháme chvilku probublat a vypneme. Krok 2: Nivu nakrájíme na kostičky a vmícháme do špenátu, opepříme, podle chuti přisolíme.
Těsto rozválíme na středně tenko. Plát přendáme na pečící papír na plechu. Po délce na střed rozprostřeme špenátovou hmotu, po stranách asi 1,5 cm zahneme a podélné strany bez špenátu přehodíme jednu přes druhou. Krok 3: Sýrové provázky naaranžujeme přes závin a zastrčíme dospod. Závin se tím pádem neotevře, krásně křupe.
Rozehřátá trouba na 180°C (elektrická), péct dozlatova.
Zveřejněno 7. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátovo-nivový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEn0
Moje poznámka
Špenátovo-nivový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEn0
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 4 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 4 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 5 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 5 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 5 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 8 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
protlak špenátový,
sýr niva,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
Komentáře (1)