Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 985 kJ / 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,18 g |
Tuky | 65,91 g |
Vláknina | 10,78 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 23,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme salát: opraný a osušený ledový salát pokrájíme na slabší nudličky, vložíme do mísy.
Krok 2: Prolisujeme oloupaný česnek, zamícháme ho do jogurtu, osolíme a opepříme podle chuti, vešleháme pár kapek oleje (dle vlastního výběru). Zalijeme salát a promícháme. Než se zapeče veka, dáme do ledničky vychladit. Salát by měl být jemnější a chuť česneku by neměla převažovat.
Krok 3: Salát lze posypat nějakou bylinkou, třeba pažitkou, jemně pokrájenou natí jarní cibulky aj. nebo vylepšit na půlky nakrájenými cherry rajčátky.
Krok 4: Na zapečenou veku: česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku jemně usekáme a vše zatřeme do změklého másla. Podle chuti osolíme a opepříme. Celou veku nakrájíme na krajíčky tlusté asi 2 cm, ale nedokrajujeme (jde to ale i z krájené veky, jen se to pak musí pevněji zabalit).
Krok 5: Řezné plochy potřeme připraveným máslem, veku zabalíme do alobalu a v dobře vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut při teplotě 180-200º C podle toho, jak moc komu peče trouba.
Krok 6: Horkou veku rozbalíme a i s alobalem dáme na podlouhlou mísu, dokrájíme krajíčky a podáváme jako lehkou večeři se salátem.
Zveřejněno 10. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veka zapečená s česnekovým máslem a ledový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozlX
Moje poznámka
Veka zapečená s česnekovým máslem a ledový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozlX
Nejnovější recepty
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 1 hodinou
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 2 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatová omáčka na těstoviny
Bohunka37 před 12 minutami
Gnocchi s cuketou, rajčaty a bazalkou
sazovitz před 36 minutami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Hanis před 38 minutami
Cuketový perník
LilianaKofronova před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
Patricia97 před 2 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Miary před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 3 hodinami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 5 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 14 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 16 hodinami
Tématické fráze:
zapečená veka,
zapecenna veka s bylinkovym,
zapečená veka v troubě,
ledovy salat mika 59,
co ze starsi z veky,
zapečená veka s s česnekem
Suroviny:
veka,
máslo,
česnek,
sůl,
pepř,
petrželka,
bylinky,
alobal,
salát ledový,
jogurt bílý holandia,
česnek,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (6)
Šalát som nekrájala, ale natrhala. To ma naučil pred 40 rokmi jeden kuchár na rekreácii v Jesenníku, ktorý mi zdôrazňoval, že šalát sa vždy trhá, nikdy nekrája. A ja sa toho odvtedy držím.