Ďábelská vlnka na jehle

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 70 min 2 porce Vepřové maso 61 názorů

Suroviny

2 větší plátky vepřové kýty
2 kusy chilli papričky
žampiony sterilizované nebo čestvé
100 g Váhalova slanina nebo anglická
Na marinádu:
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sojové omáčky
3 stroužky rozetřeného česneku
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek položíme pásek slaniny a napichujeme na jehlu do vlnky.

  2. Vždy napíchneme žampion, propíchneme a do ohybu napíchneme kolečko čili papričky a zase žampion. Na jednu jehlu se vlezou cca 2 proužky kýty. Jehly s masem položíme na pekáč a podlijeme vodou.

  3. Pečeme, až je maso měkké, cca 1 hodinu na 200°C, podle potřeby podléváme.

Poznámka

Můj experiment.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 470 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ďábelská vlnka na jehle

1 2 3 4 5

Tématické fráze: jak připravit dobré ražniči na gril plzenština ražniči z vepřové kýty vepřové na jehle ďábelské vlnky z vepřového masa kuřecí játra na jehle živáňská pečeně babicovy dobroty ďábelská kýta jak napíchnout kýtu játra na jehle ražniči na jehle jehly na kýtu živanska na grilu s více druhu masa zeleniny vlnka sk vlnka sk vlnka.cz dábelské jídlo pro dábly jak napíchnout kýtu na gril recept dabelsky hadi vepřové maso na jehle

Zapomněl/a jsem heslo