Suroviny
Porce: 18 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 468 kJ / 7 282 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 104,59 g | 
| Tuky | 514,31 g | 
| Vláknina | 34,68 g | 
| Cholesterol | 2,13 g | 
| Sodík | 499 mg | 
| Sůl | 1,03 g | 
| Sacharidy | 541,44 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zapneme troubu na 170° C a na pečící papír přehnutím vyznačíme dno plechu.
Všechny suroviny na spodní díl (kromě džemu) zpracujeme v robotu nebo ručně na těsto podobné lineckému. Těsto vyválíme na papír do velikosti dna plechu a přemístíme s papírem na plech.Těsto potřeme rybízovým džemem a necháme stranou. Krok 2: Nastrouháme nahrubo oloupaná jablka, zbavená jádřince a najemno nastrouháme vlašské ořechy (může být i směs). Vyšleháme sníh z bílků a špetky soli do tuhých špiček. Krok 3: V míse vyšleháme máslo s cukrem a poté zašleháme i žloutky. Přidáme ořechy, jablka, kakao ( dle potřeby lze zahustit lžící strouhanky pokud by jablka byla moc šťavnatá) vše dobře promícháme a po částech lehce vmícháme sníh. Navršíme na těsto na plechu, uhladíme a dáme cca na 40 minut péct (podle trouby). Krok 4: Upečené necháme zcela vychladnout, potřeme čokoládovou polevou z rozpuštěné čokolády a másla a po ztuhnutí nakrájíme na řezy nebo kostky.
Všechny suroviny na spodní díl (kromě džemu) zpracujeme v robotu nebo ručně na těsto podobné lineckému. Těsto vyválíme na papír do velikosti dna plechu a přemístíme s papírem na plech.Těsto potřeme rybízovým džemem a necháme stranou. Krok 2: Nastrouháme nahrubo oloupaná jablka, zbavená jádřince a najemno nastrouháme vlašské ořechy (může být i směs). Vyšleháme sníh z bílků a špetky soli do tuhých špiček. Krok 3: V míse vyšleháme máslo s cukrem a poté zašleháme i žloutky. Přidáme ořechy, jablka, kakao ( dle potřeby lze zahustit lžící strouhanky pokud by jablka byla moc šťavnatá) vše dobře promícháme a po částech lehce vmícháme sníh. Navršíme na těsto na plechu, uhladíme a dáme cca na 40 minut péct (podle trouby). Krok 4: Upečené necháme zcela vychladnout, potřeme čokoládovou polevou z rozpuštěné čokolády a másla a po ztuhnutí nakrájíme na řezy nebo kostky.
Zveřejněno 18. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Křehké jablečné řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5mVR
Moje poznámka
					
				
Křehké jablečné řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5mVR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 12 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 22 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							kypřící prášek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							džem rybízová, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							ořechy strouhané, 
						
						
							kakao, 
						
						
							jablko, 
						
						
							bílek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							čokoláda, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (3)