Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 807 kJ / 1 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,25 g |
Tuky | 47,00 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 255,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hladké mouky vmícháme sůl, špetku prášku do pečiva, přidáme olej a po třetinách přidáváme horkou vodu. Zlehka zpracujeme těsto, nemělo by se dlouho mačkat.
Krok 2: Vznikne hladké těsto, které necháme 30 minut odpočívat. S těstem se krásně pracuje, nelepí, není vysušené a hlavně se netrhá.
Krok 3: Takto odpočaté těsto rozdělíme na 10 bochánků, které na lehce pomoučené pracovní desce vyválíme na tenoučké placky (cca 20-25 cm).
Krok 4: Pánev pomažeme olejem a rozpálíme na střední teplotu, aby se tortilly nepálily a z obou stran opečeme. Vzniklé tortilly jsou pružné, nelámou se.
Zveřejněno 25. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné domácí tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V4Vo
Moje poznámka
Snadné domácí tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V4Vo
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 21 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 23 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 4 hodinami
Koprová omáčka
LucieKrou před 12 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 13 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 14 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 15 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 15 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 16 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 16 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 17 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
prášek do pečiva,
olej,
voda
Komentáře (1)