Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 093 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,36 g |
Tuky | 50,43 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 26,98 g |
Postup přípravy
(druhou necháme na závěr) a polovinou demi glace (použila jsem rozpuštěné z mrazáku), pokud nemáme, lze použít dobrý, silný hovězí bujon. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a zvolna dusíme cca 45-55 minut, za občasného podlévání teplým vývarem. Krok 3: Měkké maso vyndáme stranou, sundáme provázek a uchováme v teple. Omáčku propasírujeme, přilijeme zbylé víno a přivedeme k varu, necháme odpařit alkohol a po malých kouscích přidáváme vychlazené máslo, které jemnou omáčku zahustí, dle chuti dosolíme. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem.
Zveřejněno 19. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí ossobuco s omáčkou Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nBz7
Moje poznámka
Telecí ossobuco s omáčkou Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nBz7
Nejnovější recepty
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 4 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 7 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 11 hodinami
Borůvkové nanuky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 1 hodinou
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 1 hodinou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Základní kváskový chleba
Brona.S před 1 hodinou
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 1 hodinou
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 2 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 2 hodinami
Banánové muffiny
anyge před 3 hodinami
Vepřová játra na přírodno
Spepik před 3 hodinami
Suroviny:
sůl,
pepř,
ghee,
cibule šalotka,
žampióny,
madeira,
demi glace,
vývar hovězí,
máslo
Komentáře (3)