Telecí ossobuco na víně se žampiony

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 0 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 plátky telecího ossobuca
200 g čerstvých žampionů
2 dl bílého vína
2 dl nízkotučného mléka
1 cibule
½ lžíce hladké mouky
velká hrst čerstvých špenátových listů
vývar na podlévání
sůl, pepř
400 g vařených těstovin

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Dusíme, až maso změkne. Během dušení mírně podléváme podle potřeby vývarem.

  2. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 5 minut.

  3. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do vývaru. Povaříme dalších 5 minut.

  4. Přidáme nasekané špenátové listy. Znovu přivedeme k bodu varu, ale už nevaříme.

  5. Do omáčky přidáme vařené těstoviny a promícháme.

Komentáře k receptu Telecí ossobuco na víně se žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: telecí osobuco teleci osso buco telecí osobuko recept telecí osso buco příprava osobuka telecí osso buco recepty telecí osobuko recept telecí na žampionech a vine telecí na na žampionech pečení osobuka telecí na víně telecí na žampionech vařené ossobuco telecí osobuko na vine telecí osobuco na červeném víně osso buco telecí recept na ossobuco recept na telecí osobuco osso buco na víně telecí osobuko na žampionech