

Telecí ossobuco na víně se žampiony
Suroviny 2 porce
- 2 plátky telecího ossobuca
- 200 g čerstvých žampionů
- 2 dl bílého vína
- 2 dl nízkotučného mléka
- 1 cibule
- ½ lžíce hladké mouky
- velká hrst čerstvých špenátových listů
- vývar na podlévání
- sůl, pepř
- 400 g vařených těstovin
Postup přípravy receptu
Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Dusíme, až maso změkne. Během dušení mírně podléváme podle potřeby vývarem.
Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 5 minut.
Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do vývaru. Povaříme dalších 5 minut.
Přidáme nasekané špenátové listy. Znovu přivedeme k bodu varu, ale už nevaříme.
Do omáčky přidáme vařené těstoviny a promícháme.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Telecí ossobuco na víně se žampiony
K receptu nejsou žádné komentáře.